Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Οργισμένος ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη με τις δηλώσεις του περί βιασμού

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Οργισμένος ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη με τις δηλώσεις του περί βιασμού

Θέση για τις σοκαριστικές δηλώσεις πήρε και η μητέρα της Μυρτούς που είχε βιαστεί στην Πάρο

topaloudis
Σοκ στην κοινωνία έχουν προκαλέσει από χθες οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου σχετικά με τους βιασμούς των γυναικών.

Άνθρωποι που έχουν υποστεί την κτηνωδία του βιασμού στην οικογένειά τους αλλά και γονείς θυμάτων βιασμού είναι ξεσπούν εναντίον του.

Ανάμεσά τους ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, της 19χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε από δύο άντρες στη Ρόδο, ξέσπασε σε δηλώσεις που έκανε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega.

«Φαντάζομαι ότι όλοι οι γονείς που είμαστε σε αυτή την τόσο δύσκολη θέση αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση. Οργή και αγανάκτηση, γιατί πρέπει κάποιοι που έχουν κάποια αξιώματα, να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, για να μη προκαλούν την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Τέσσερα χρόνια μετά τον άδικο και μαρτυρικό χαμό της κόρης του Ελένης ο Γιάννης Τοπαλούδης χαρακτηρίζει τον βιασμό ψυχική δολοφονία!

«Ο βιασμός είναι μια ψυχική δολοφονία του παιδιού, αλλά και κατ’ επέκταση ολόκληρης της οικογένειας. Ο βιασμός λοιπόν, θα πρέπει να καταδικάζεται σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι, όπως και μια δολοφονία. Αυτά που εκφράζει ο συγκεκριμένος ιερέας αντικατοπτρίζουν απλά και μόνο τις δικές του και μόνο προσωπικές απόψεις», είπε και συμπλήρωσε: «Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί είναι εκπρόσωποι του Θεού εδώ στη γη. Δεν αντιπροσωπεύουν τον ίδιο το Θεό».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmm2pqtege95)


Ο Γολγοθάς της Μυρτούς που βιάστηκε στην Πάρο
Κλείσιμο
Τον δικό τους Γολγοθά «ανεβαίνουν» εδώ και δέκα χρόνια η Μυρτώ και η μητέρα της… Υπενθυμίζεται ότι η 15χρονη τότε Μυρτώ, είχε βιαστεί και κακοποιηθεί σε παραλία της Πάρου. Το άτυχο κορίτσι αφού έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έμεινε έκτοτε καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, πήρε θέση για τις εξοργιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη.

«Εγώ το μόνο που έχω να απαντήσω στον σεβασμιότατο, επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο και θα πρέπει να σκέφτεται καλύτερα τις δηλώσεις του, ακριβώς γιατί κρίνεται, να του υπενθυμίσω περιπτώσεις σαν τη Μυρτώ, που δεν είναι μία… Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε και με αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ περισσότερες και θα έλεγα ότι προκαλεί τη μήνη των ανθρώπων εναντίον της εκκλησίας, γιατί αυτή τη στιγμή μιλάει ως μητροπολίτης, εκπροσωπεί την εκκλησία και είναι ντροπή!», είπε η μητέρα της Μυρτούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Διπλό μπλόκο της Δύσης στα ταμεία του Πούτιν - Αντεπίθεση με «πάγωμα» του Nord Stream 1


Καιρός: Bροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά - Πότε αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων


Καλοκαιρινό ξέσπασμα της γρίπης: Πού οφείλεται, ποιοι μολύνονται, τι σηματοδοτεί για τον χειμώνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης