Προσωπικός γιατρός: Ξεκινά από αύριο η δοκιμαστική φάση της επίσκεψης των πολιτών - Πώς γίνεται η εγγραφή

Προσωπικός γιατρός: Ξεκινά από αύριο η δοκιμαστική φάση της επίσκεψης των πολιτών - Πώς γίνεται η εγγραφή

Από την 1η Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού για τους πολίτες με τον Προσωπικό γιατρό της επιλογής τους

giatros
Ανοίγει αύριο, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022, το απόγευμα, η πλατφόρμα για την εγγραφή των πολιτών σε Προσωπικό γιατρό και στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Παράλληλα από αύριο ξεκινάει και η δοκιμαστική φάση του συστήματος όπου οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Από την 1η Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού για τους πολίτες με τον Προσωπικό γιατρό της επιλογής τους, κατά τον τρόπο που γινόταν ο προγραμματισμός του ραντεβού για εμβολιασμό έναντι της covid-19.

Περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες, ηλικίας άνω των 16 χρόνων, έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό γιατρό, ο οποίος θα αποτελεί τον σύμβουλο υγείας τους που θα τους προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες υγείας, συγκεκριμένα θα τους ενημερώνει για τις προληπτικές εξετάσεις, θα παρακολουθεί τον Ιατρικό τους φάκελο και θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους.

Στη χώρα μας υπάρχουν διαθέσιμοι μέχρι σήμερα 3.209 Προσωπικοι ιατροι και η συμμετοχή στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού έχει ξεπεράσει τους 1.000 ιδιώτες - η διαδικασία εγγραφής γιατρών στο σύστημα είναι δυναμική και συνεχίζεται. Οι εγγραφές των γιατρών, μετά από πολλά αιτήματα των φορέων τους, ανοίγουν από αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2022 για όλες τις περιοχές της χώρας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Προσωπικός γιατρός: Πώς γίνεται η εγγραφή των πολιτών

Παραλληλα, οι εγγραφές των πολιτών στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας που ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου 2022 συνεχίζονται κανονικά.

Στόχος του υπουργείου Υγείας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι μέσω του Προσωπικού γιατρού να προωθηθεί η αλλαγή κουλτούρας σε θέματα υγείας και οι πολίτες να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό τους.

Ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό με τους εξής τρόπους:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό, όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του.

2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Κλείσιμο
Πατήστε για να μπείτε στην πλατφόρμα ΕΔΩ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεισμός τώρα στη Σάμο: Δεύτερη πιο ισχυρή δόνηση 5,2 Ρίχτερ - Στα 4,7 η πρώτη


Μικρασιατική Καταστροφή: Διάβημα ΥΠΕΞ προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τα συγχαρητήρια στην Τουρκία

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: «Ήρωας» για τους ξένους ηγέτες και τη διεθνή κοινότητα, παρίας στη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης