Μεταναστευτικό: Καταγγελίες για επιθέσεις στην τουρκική μεθόριο - «Μας πήραν πολλά χρήματα, κάποιοι τραυματίστηκαν»

Μεταναστευτικό: Καταγγελίες για επιθέσεις στην τουρκική μεθόριο - «Μας πήραν πολλά χρήματα, κάποιοι τραυματίστηκαν»

Κυκλώματα διακινητών και συμμορίες εξαπατούν και ληστεύουν  μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν αν φύγουν στο εξωτερικό -  Σοκάρουν μαρτυρίες κατοίκων σε χωρίο του Κιλκίς για επιθέσεις  σε βάρος τους

εβρος
Εφιαλτικές στιγμές καταγγέλλουν ότι έζησαν στην τουρκική μεθόριο μετανάστες που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από τα ελληνοτουρκικά σύνορα της Βόρειας Ελλάδας, όταν δέχθηκαν επίθεση  όσο βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά. 

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ομάδα μεταναστών που εντοπίστηκε κοντά στο χωριό Μικρόδασος του Κιλκίς  κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν στην τουρκική μεθόριο, ενώ αποκάλυψαν ότι συμμορίες τους επιτέθηκαν και τους έκλεψαν  πολλά χρήματα. «Πήραν πολλά λεφτά από εμάς. Είναι πολύ επικίνδυνα. Κάποιοι εκεί είναι τραυματισμένοι» ανέφεραν χαρακτηριστικά.


Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες σχετικά με την εκμετάλλευση που υφίστανται, τα κυκλώματα διακινητών και τις συμμορίες ομοεθνών των μεταναστών. Η συγκεκριμένη  ομάδα προσπαθεί τώρα να περάσει στη Βόρεια Μακεδονία.


Οι μετανάστες κινούνται προς τα βόρεια σύνορα συνήθως σε ομάδες. Η σιδηροδρομική γραμμή είναι οδηγός για αυτούς. Μία πεταμένη τσάντα, μπουκάλια με νερό και χαρτιά φανερώνει ότι πέρασαν από αυτή τη γέφυρα.

Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν σχετικά με τη ροή των μεταναστών ότι περνούν «από πέντε, δέκα, ή δεκαπέντε άτομα αναλόγως την ημέρα και την ώρα. Εδώ κάτω στον Αξιό υπάρχει μια γέφυρα, περπατάνε και προσπαθούν να μπούν στα Σκόπια, δεν μπορούν και επιστρέφουν».

Όμως, εκτός από την τουρκική μεθόριο, ντόπιοι μιλούν και για συμμορίες ομοεθνών τους που παραμονεύουν. Όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής, «μια βραδιά φώναζε για βοήθεια ένα παιδάκι 24 ετών, το μαχαιρώσανε εδώ έξω από το χωριό, είχε κάποια χρήματα ακούσαμε».

Κλείσιμο
Οι συμμορίες εκμεταλλεύονται τους μετανάστες που κινούνται προς τα σύνορα, γνωρίζοντας ότι διαθέτουν χρήματα για το ταξίδι στην Ευρώπη και είτε τους ληστεύουν, είτε τους εξαπατούν, δήθεν ότι θα τους βοηθήσουν να βγουν από την Ελλάδα.

Οι ντόπιοι συνεχιζουν να δίνουν σοκαριστικές περιγραφές από την κακοποίηση που υφίστανται οι μετανάστες: «Ορισμένοι θέλουν λύσουν το οικονομικό τους για το ταξίδι τους στην Ευρώπη, γίνονται κλίκες και ληστείες και φόνοι μεταξύ τους. Πριν από περίπου ένα μήνα την "πέσανε" σε μια οικογένεια Σύρων, τους ξυλοφορτώσανε και τους λεηλατήσανε, μια γυναίκα απέβαλε».

Συνολικά 7.700 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου. Καθημερινά τον Αύγουστο γίνονται από 1.000 έως και 1.700 αποτροπες εισόδου από τον Εβρο. Το Σάββατο, μάλιστα, συνελήφθησαν έξι διακινητες αλλοδαπών στη Βόρεια Ελλάδα, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιμένει η Τουρκία στο σκηνικό έντασης: Ελληνικοί S-300 «λόκαραν» τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 15χρονος που έκανε μπάνιο στα Νέα Φλογητά

Πλήρωσαν €30.000 για να ακούσουν τον dj Black Coffee στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης