Άρτα: Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που είχε ατύχημα στο σπίτι
Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις του παιδιού μετά την αποσωλήνωση
Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος από την Άρτα ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών με εγκεφαλική αιμορραγία μετά από χτύπημα στο κεφάλι.
Πιο συγκεκριμένα, το πρωί οι γιατροί προχώρησαν στην αποσωλήνωση του τετράχρονου από τα μηχανήματα. Ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας δήλωσε: «Είναι μια όμορφη ημέρα για όλους μας και για τον μικρό Κωνσταντίνο. Οι πρώτες αντιδράσεις του παιδιού μετά την αποσωλήνωση είναι θετικές. Είμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχει καλύτερη εικόνα στη μαγνητική καθώς μέρος της αιμορραγίας έχει απορροφηθεί, θέλει προσοχή, θα προχωρήσουμε σε νευρολογικό έλεγχο».
Υπενθυμίζεται πως ο 4χρονος τραυματίστηκε σοβαρά, μετά από πτώση που είχε μέσα σε σπίτι στην Άρτα. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία και στη συνέχεια με τη συνοδεία αστυνομίας, διακομίσθηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του Ρίου.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας