«Τέτοιους κεραυνούς δεν έχω ξαναδεί» - Μαρτυρίες από τους διασώστες των δρομέων στη Δράμα

«Τέτοιους κεραυνούς δεν έχω ξαναδεί» - Μαρτυρίες από τους διασώστες των δρομέων στη Δράμα

Η ομάδα διάσωσης ειδοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής - Δύσκολο το έργο της προσέγγισης και του απεγκλωβισμού

diasosi-arthro
Μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες έγινε η διάσωση των δρομέων του νυχτερινού ορειβατικού αγώνα που χτυπήθηκαν από κεραυνούς στο όρος Φαλακρό της Δράμας, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου

Ένας 55χρονος έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε από κεραυνό λίγο πριν από τον τερματισμό τους.

Ο πρόεδρος της διασωστικής ομάδας ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, είπε στην ΕΡΤ ότι «ειδοποιηθήκαμε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα από την οργανωτική επιτροπή που είχε τον αγώνα για τρεις ανθρώπους που είναι στο βουνό και θέλουν βοήθεια. Κατάφεραν και προσέγγισαν γύρω στις 8-8.30 η ώρα στο σημείο που ήταν οι τρεις δρομείς».

Μαζί τους ήταν ακόμα ένας ορειβάτης που εμφάνισε υποθερμία, καθώς και μία γυναίκα. Η αθλήτρια κατάφερε και βρήκε σήμα στο κινητό της τηλέφωνο και κάλεσε τον σύζυγο της.

Με μια δύσκολη επιχείρηση τους μετέφεραν με ελικόπτερο, που έφτασε στο σημείο, στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Ο σύζυγος της αθλήτριας τόνισε στην ΕΡΤ ότι «εγώ προσωπικά είμαι 52 χρονών, τέτοιες βροντές δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, τέτοιους κεραυνούς. Ήταν η πρώτη μάρτυρας και τώρα κάνουμε κάποιες προληπτικές εξετάσεις που είμαστε στο νοσοκομείο και λογικά θα πάρουμε εξιτήριο σε λίγο. Με τον αθλητή που κατεβαίνανε μαζί με πήρανε τηλέφωνο, μόλις βρήκαν σήμα πιο κάτω στο φαράγγι και πήγα εγώ με ένα αγροτικό και έναν φίλο μου και τους μαζέψαμε. Μέσα σε μισή ώρα καταλάβαμε ότι υπάρχει νεκρός και σοβαρά τραυματίας».

Η κατάσταση της υγείας του τραυματία χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή.

Κλείσιμο
Οι ορειβάτες είχαν ξεκινήσει την ανάβαση του Φαλακρού από την κεντρική πλατεία του χωριού Πύργοι για να τερματίσουν στο καταφύγιο του χιονοδρομικού κέντρου, περνώντας από τις έξι ψηλότερες κορυφές, σε υψόμετρο πάνω από τα 2.000 μέτρα.

Κατά τη διάρκεια του 12ωρου αγώνα ο καιρός επιδεινώθηκε με χαμηλή νέφωση και ορατότητα, έντονη βροχόπτωση αλλά και πολλούς κεραυνούς.


Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Μπροστά στα μάτια του «θεωρητικού» του Πούτιν σκότωσαν την κόρη του - Δείτε βίντεο


«Ζήσαμε εμπειρία τρόμου»: Ο Γερμανός περιγράφει την καταδίωξη από τους Κρητικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης