Βόλος: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η «ψυχρή λίμνη» - Πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα

Βόλος: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η «ψυχρή λίμνη» - Πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα

«Φωτιά» πήραν τα τηλέφωνα στην Πυροσβεστική - Ξηλώθηκαν δέντρα και έπεσαν στους δρόμους, τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι - Σε μισή ώρα 12 βαθμούς κάτω ο υδράργυρος - Ολονύχτια η μάχη για την αποκατάσταση

βολος222
Πρωτοφανής ήταν η κακοκαιρία που έπληξε χθες το απόγευμα τον Βόλο και προκάλεσε ζημιές, ως συνέπεια της «ψυχρής λίμνης» στην ατμόσφαιρα των Βαλκανίων.  Από το σφοδρό μπουρίνι τραυματίστηκαν μάλιστα και δύο άνθρωποι.

Λίγο πριν τις 17:00, ξέσπασε καταιγίδα που προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο της πόλης όπου καταστήματα και ισόγεια διαμερίσματα πλημμύρισαν. Παράλληλα προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές από την ένταση του φαινομένου σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Εντυπωσιακό βίντεο από τους πλημμμυρισμένους δρόμους της Αγριάς


Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια μέσα σε λίγη ώρα. Γυμναστήρια, καφετέριες και καταστήματα πλημμύρισαν. Από τις δυνατές ριπές του ανέμου, δέντρα κόπηκαν και έπεσαν στους δρόμους, ενώ τραυματίστηκαν και δύο  περαστικοί κατά τη διάρκεια της πτώσης.

Σε μία άλλη περίπτωση στύλος του ΔΕΔΔΗΕ κόπηκε και  έπεσε πάνω σε σπίτι, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μείνουν για ώρα χωρίς ρεύμα.

Κλείσιμο
Κατέρρευσαν δέντρα και αυλόγυρος σε σχολείο του Βόλου


Στην Πυροσβεστική τα τηλέφωνα «έσπασαν» από κατοίκους που ζητούσαν βοήθεια για την απάντληση νερού και εγκλωβισμών, καθώς χρειάστηκε απεγκλωβισμός ενός μωρού και των γονιών του από το αυτοκίνητό τους.  

Σημειώνεται ότι η  θερμοκρασία παρουσίασε πτώση 12°C σε 30 λεπτά (!) και η μέγιστη ριπή ανέμου έφτασε τα 87 km/h. Το συνολικό ύψος βροχής ανήλθε στα 62.6 mm σε διάστημα 1 ώρας, ενώ εκδηλώθηκε και ψιλό χαλάζι.

298666209_5396360760471477_4786975200532077131_n
volos_flood_1408


Ολονύχτια μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών

Ολονύχτια μάχη έδωσαν τα συνεργεία του Δήμου Βόλου, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στο κέντρο της πόλης και στα περίχωρα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το μπουρίνι που ξέσπασε στις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής.

Συνεργεία του Δήμου Βόλου, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Απόστολο Μαλαματίνη, βρίσκονται επί ποδός από εκείνη την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές που προκάλεσε το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης».

Κάθε γωνιά της πόλης έχει υποστεί καταστροφές. Όπως για παράδειγμα η πτώση δέντρων στο 17ο Δημοτικό σχολείο Βόλου, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν τη δική τους μάχη με τον χρόνο για να αποκαταστήσουν βλάβες στην ηλεκτροδότηση, που προκάλεσε η πτώση κλαδιών και δέντρων.

Δείτε φωτογραφίες:
1γυμν
2γυμν

1καφ
2καφ

3καφ
4καφ

1δεν_
2δενδ

3δενδ

1ηλ
2ηλ

1στυλ
2στυλ

1λαμ


Ειδήσεις σήμερα:

Δεκαπενταύγουστος με καταιγίδες και... άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει

ΕΕ και άλλες 42 χώρες ζήτησαν από τη Ρωσία να αποσυρθεί από το εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Δείτε φωτογραφίες από την εμφάνιση του 50 Cent στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης