Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το Δεκαπενταύγουστο

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το Δεκαπενταύγουστο

Μπουρίνι «χτύπησε» Θεσσαλία και Ήπειρο - Πού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή

5091574
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Χθες το μεσημέρι «χτύπησε» στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Σήμερα αναμένεται να πλήξει τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο.

Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα και θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022) πλήττοντας και την Αττική, ενώ τη νύχτα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο). Τη Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.

Λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες, αφού φαινόμενα συνοδευόμενα πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) αναμένονται και στις θαλάσσιες περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και του Κεντρικού Ιονίου.

Χθες το βράδυ μπουρίνι  ξέσπασε στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τα Σύβοτα, ενώ  σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος.

Μπουρίνι στα παράλια της Ηπείρου- Σύβοτα

Posted by Epirus Post on Friday, August 12, 2022



Τρομερής έντασης καταιγίδα ξέσπασε χθες το βράδυ και μέσα στην πόλη των Τρικάλων και μέσα σε λίγα λεπτά κεντρικοί δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Αυγουστιάτικο μπουρίνι στα Τρίκαλα
Κλείσιμο



Μετά τον Δεκαπενταύγουστο το σκηνικό αλλάζει και πάλι και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους υπάρχουν ενδείξεις για νέο κύμα ζέστης, που αναμένεται να δώσει ακόμα και 40άρια.

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται αρχικά τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο, Ήπειρο, Ανατολική Θεσσαλία, Ιόνιο, Κεντρική και Δυτική Στερεά όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενταθούν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, στα ορεινά της Πελοποννήσου και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων σε Κεντρικό Ιόνιο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Δυτική και Κεντρική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 27 βαθμούς), 19 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 35 βαθμούς), 22 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 15 έως τους 28 βαθμούς), 20 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 22 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 24 έως 31 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ και στη θάλασσα του Καστελόριζου ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm426couxab5)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις.
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι και το μεσημέρι στο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις.
Ανεμοι: Αρχικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς και στο εσωτερικό της Ηπείρου μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στη Θεσσαλία θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνον στη δυτική Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές. Το πρωί και το βράδυ σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και πιθανόν να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm424w9ehzcx)



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-08-22
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.
Στην Πελοπόννησο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη, τους 30 με 32 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-08-22 (Κοίμηση της Θεοτόκου)
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.



Ειδήσεις σήμερα:

Μετανιωμένη η 75χρονη που πέταξε το μπαστούνι της σε σκυλί - «Ήθελα μόνο να το τρομάξω»

Καταβλήθηκαν ήδη 155 εκατ. ευρώ σε πάνω από 2 εκατομμύρια δικαιούχους του Fuel Pass 2

Εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στον Βοτανικό – Για έγκλημα μιλούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης