Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» - Μπλόκο σε «απεργοσπάστες»

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» - Μπλόκο σε «απεργοσπάστες»

Με πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι εργαζόμενοι  έχουν παραταχθεί στις εισόδους του εργοστασίου απαιτώντας, όπως λένε, την ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους

malamatina_strike__4_
Φραγμό στις εισόδους του εργοστασίου έστησαν για μια ακόμη ημέρα οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακες κινητοποιήσεις.

Από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έχουν παραταχθεί στις εισόδους του εργοστασίου απαιτώντας, όπως λένε, την ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους, να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων και την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στις 7.30 το πρωί κατέφτασαν έξω από το εργοστάσιο τρία αυτοκίνητα με διευθυντικά στελέχη και εργαζόμενους που υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, ωστόσο οι εργαζόμενοι που απεργούν έστησαν φραγμό, επιτρέποντας όπως λένε την είσοδο μόνο στα διευθυντικά στελέχη και όχι σε «απεργοσπάστες».

malamatina_strike__2_
malamatina_strike__3_


Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο, Γιάννης Φραγγιδης, ο απεργιακό αγώνας θα συνεχιστεί, ενώ όσον αφορά την χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου είπε ότι «δικαιώνει κατά 90% τους εργαζόμενους και έβγαλε "παράνομη" την απεργία μας διότι δεν είχαμε μπροστά τη φράση "απόφαση της Γενικής συνέλευσης" και είχαμε τη φράση ότι το "διοικητικό συμβούλιο κηρύσσει την απεργία μετά από εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης».

Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει την απεργία τω μεταξύ εργαζομένων.«Δικαιωθηκαμε για τη μη άσκηση βίας, για το ζήτημα της παρακωληση εργαζομένων που θέλουν να μπου στη δουλειά και για το ζήτημα της πυρασφάλειας», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Κλείσιμο
malamatina_strike__4_
malamatina_strike__5_


Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ" πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς, όπως αναφέρουν, εν μέσω διααπραγματευσεων με την εταιρεία για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προχώρησε σε απολύσεις 15 εργαζομένων, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε προσλήψεις νέων ατόμων με ατομική σύμβαση εργασίας διάρκειας 2 μηνών.

Αυτό που ζητούν είναι ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους και την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

malamatina_strike__6_
malamatina_strike__1_


Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι που απεργούν καταγγέλλουν την παρουσία της αστυνομίας έξω από το εργοστάσιο. Ένα από τα κύρια συνθήματα που φωνάζουν είναι «ντροπή και αίσχος στους απεργοσπαστες», ενώ τονίζουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και έχουν με προκηρύξει επαναλαμβανόμενες 24ωρες μέχρι τις 21 Αυγούστου.


Ειδήσεις σήμερα:

Μεσσήνη: Ο 50χρονος παραμόνευε τη γυναίκα στο σκοτάδι για να της πετάξει υδροχλωρικό οξύ

Εθνική Δημιουργία: Στα «μαχαίρια» Μπογδάνος με Τζήμερο και Κρανιδιώτη μετά την διαγραφή του από το κόμμα

Καιρός: Άστατος το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου - Έρχεται νέο κύμα ζέστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης