Ηλεία: Ιερόσυλος με... παρελθόν στην Κρήτη ρήμαξε εννιά ναούς

Ηλεία: Ιερόσυλος με... παρελθόν στην Κρήτη ρήμαξε εννιά ναούς

Η δράση του πήρε τέλος όταν ένας περαστικός τον είδε να προσπαθεί να παραβιάσει ναό

sillipsi
Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα για έναν ιερόσυλο που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπές σε εκκλησίες στην Κρήτη και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, καθώς... μετακόμισε στην Ηλεία όπου διέρρηξε τουλάχιστον εννέα ναούς και έκλεψε πολύτιμα τάματα πιστών και χρήματα από τα παγκάρια!

Η δράση του πήρε τέλος τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν ένας περαστικός τον είδε να προσπαθεί να παραβιάσει τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Χειμαδιό και ειδοποίησε την Αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου τον εντόπισαν να κινείται με αυτοκίνητο στην περιοχή του Αυγείου, όπου τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν πάνω του τρεις σακούλες που περιείχαν 1.705 ευρώ σε κέρματα αξίας από πέντε λεπτά του ευρώ μέχρι και δύο ευρώ!

Έτσι, του πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν το αυτοκίνητο και πλήθος εργαλείων που είχε μέσα, μεταξύ των οποίων ηλεκτρικό τροχό κοπής, δίσκους κοπής μετάλλου, πένσα, μπουζόκλειδο και άλλα, που χρησιμοποιούσε στις διαρρήξεις. Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε άλλη περιοχή της Ηλείας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Ήλιδας, βρέθηκαν εννέα χρυσά δαχτυλίδια, τέσσερις χρυσοί σταυροί, μια χρυσή αλυσίδα λαιμού, ένα χρυσό βραχιόλι και ένα χρυσό μενταγιόν.

Hleia-ierosylos


Όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση που ακολούθησε, ήταν τάματα πιστών και προέρχονταν από άλλες οκτώ κλοπές που διέπραξε ο δράστης από την 1η ως τις 28 Ιουνίου σε ναούς της Ηλείας. Μάλιστα, από τις συγκεκριμένες εκκλησίες είχε κλέψει πλήθος αφιερώματα, όπως χρυσά κοσμήματα, βέρες, δαχτυλίδια, ρολόγια και άλλα, που ερευνάται τι τα έκανε, καθώς και 2.600 ευρώ από τα παγκάρια.

Κλείσιμο
Σε βάρος του ιερόσυλου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ τα κλεμμένα τάματα που κατασχέθηκαν θα αποδοθούν στους εφημέριους των εκκλησιών. Η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι έχει «χτυπήσει» και άλλους ναούς στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Fuel Pass 2: Έχουν ήδη πληρωθεί 450.000 δικαιούχοι - Σήμερα οι υπόλοιποι 1,6 εκατ. πολίτες


Άνδρος: «Γιατί μου κόψανε το χέρι;» - Τα πρώτα λόγια του 15χρονου μετά τον τραυματισμό του από ταχύπλοο

Ιστορίες «μύησης» ξένων τουριστών στο ελληνικό καλοκαίρι: Η μαγεία, οι εκπλήξεις και οι κακοτοπιές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης