Μύκονος: Κύκλωμα βάζει τους διαρρήκτες στις βίλες των vip

Μύκονος: Κύκλωμα βάζει τους διαρρήκτες στις βίλες των vip

Στο στόχαστρο η περιβόητη «ροζ βίλα», που είναι φωλιά» για τις συνοδούς πολυτελείας - Oι «ποντικοί» ήξεραν ότι η μπαλκονόπορτα στην εντυπωσιακή βίλα της Φτελιάς στην οποία διέμεναν τρεις πλούσιοι Αραβες ήταν ανοιχτή

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mykonos-s-1
Ενας 30χρονος Γάλλος υπήκοος αραβικής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος Παρισίων και τουρίστας στη Μύκονο, μαζί με άλλους δύο συνομήλικους συμπατριώτες του, προσέφυγε την προηγούμενη Τρίτη στην Τοπική Υποδιεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ. Η όψη του μαρτυρούσε άνθρωπο που έχει περάσει μια σοβαρή περιπέτεια, καθώς βρισκόταν σε σοκ και σύγχυση. Οπως εξήγησε στους αστυνομικούς, όταν επέστρεψε στην υπόσκαφη βίλα την οποία είχε νοικιάσει μαζί με τους φίλους του στην περιοχή της Φτελιάς συνειδητοποίησε ότι στον χώρο είχαν εισβάλει διαρρήκτες.

Ολοκληρώνοντας μια ολονύχτια περιοδεία διασκέδασης στα πιο φημισμένα κλαμπ της Μυκόνου, ο 30χρονος αντίκρισε το εσωτερικό της βίλας άνω κάτω. Σύμφωνα με την περιγραφή του και με βάση την καταγραφή στην οποία προχώρησε ο αξιωματικός υπηρεσίας, οι διαρρήκτες-ποντικοί από τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος απέσπασαν κοσμήματα αξίας 12.800 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία είχε κρύψει στη δερμάτινη αποσκευή του.

Από τη φίλη του 30χρονου Γάλλου, η οποία είναι κάτοικος Μπαχρέιν, οι κλέφτες άρπαξαν κοσμήματα συνολικής αξίας 20.356 ευρώ, ένα χρυσό ρολόι Rolex, το ποσό των 9.166 ευρώ και άλλα πολύτιμα αντικείμενα αξίας 15.534 ευρώ. Ωστόσο, η καταγραφή των κλεμμένων αντικειμένων και μετρητών δεν σταμάτησε εδώ: ο τρίτος της παρέας, ο 35χρονος Καταριανός που κυκλοφορούσε στη Μύκονο με δεσμίδες μετρητών για τα τρέχοντα έξοδα, κατήγγειλε ότι μέσα από την κρεβατοκάμαρά του έκαναν φτερά 40.000 ευρώ. Επιπλέον, του αφαίρεσαν αξεσουάρ αξίας 5.000 ευρώ. Επίσημα, το συνολικό ποσό που, σύμφωνα με την καταγγελία στην Αστυνομία, αφαιρέθηκε από την παρέα των τριών Αράβων έφτασε στα 54.166,66 ευρώ.
Πάντως, σε σχετική ερώτηση των αστυνομικών, ο 30χρονος Γάλλος παραδέχτηκε ότι είχε ξεχάσει να κλείσει και να ασφαλίσει την μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαράς του, κάτι που προφανώς διευκόλυνε το έργο των διαρρηκτών. Οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούν τρυπάνι ή κατσαβίδι γι’ αυτές τις δουλειές.

Οι VIP πληροφοριοδότες

Το προαναφερθέν πάθημα της παρέας των Αράβων προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των διαρρήξεων στη Μύκονο οι οποίες σημειώνουν έξαρση, ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι. Εδώ και καιρό οι αστυνομικοί προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τη διαδρομή της πληροφορίας, εφόσον θεωρούν δεδομένο ότι υπάρχει ένα κύκλωμα το οποίο «σκανάρει» τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στη Μύκονο και αναλόγως προωθεί το προφίλ τους στους κακοποιούς.
mykonos-s-2
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NICOLAS ECONOMOU / AFP / VISUALHELLAS.GR
Κλείσιμο
Οι υποψίες των Αρχών στρέφονται, κατ’ αρχάς, στους οδηγούς των μεταφορικών μέσων και κυρίως των πολυτελών βαν. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι υπάρχουν ορισμένοι οδηγοί που συνδέονται με τον κύκλο των διαρρηκτών, οι οποίοι αξιοποιούν καταλλήλως στοιχεία όπως αν ο τουρίστας φορά στο χέρι του κάποιο χειροποίητο ελβετικό ρολόι, αν στις τσέπες του έχει δεσμίδες μετρητών, αν φορά χρυσαφικά και κοσμήματα κ.λπ.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι κάπως έτσι στοχοποιήθηκαν οι τρεις Αραβες. Οι «ποντικοί» της Μυκόνου θα πρέπει να ενημερώθηκαν ότι η συγκεκριμένη παρέα κατέφτασε στη Φτελιά «φορτωμένη» με πανάκριβα αξεσουάρ, αλλά και -το κυριότερο- με δεσμίδες χαρτονομισμάτων. Το ότι φέρονταν επιπόλαια και απρόσεκτα ήταν το στοιχείο που, κυριολεκτικά, άνοιξε την πόρτα για τη διάρρηξη της βίλας.

Και γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίοι οι αυξημένοι έλεγχοι της Αστυνομίας στα γνωστά κατάμαυρα βαν, τα οχήματα με τα οποία μεταφέρονται οι VIP επισκέπτες από το ανακαινισμένο αεροδρόμιο της Μυκόνου στις βίλες και τα ξενοδοχεία. Ειδικά κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου πολλοί οδηγοί βαν δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν έβλεπαν τα ποσά που αναγράφονταν στις κλήσεις για τις συνηθισμένες παραβάσεις τους.

Με πρόστιμα έως και 6.800 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων, η ΕΛ.ΑΣ. μάλλον κατέστησε σαφές ότι πλέον θα επιβληθεί τάξη στη Μύκονο, αν και τη νύφη πλήρωσαν και κάποιοι που, κατά τους ισχυρισμούς τους, ήταν καθ’ όλα νόμιμοι. Πάντως, το τελευταίο διάστημα η τοπική δύναμη της Αστυνομίας έχει ενισχυθεί σημαντικά. Δεν είναι μόνο οι 10 «Ράμπο», μια ομάδα ανδρών με εμπειρία αποκατάστασης της τάξης από τα Εξάρχεια, και οι 5 «Πουαρό», δηλαδή ειδικοί στην εξιχνίαση κλοπών. Στη Μύκονο έχουν μετατεθεί επίσης ακόμη 10 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν όλους τους υπόλοιπους στην πάταξη της καλπάζουσας εγκληματικότητας.

Διακίνηση μεταναστών

Μετά την επιβεβαίωση ότι τα διαβατήρια που μυστηριωδώς χάνουν πολλοί τουρίστες στη Μύκονο διοχετεύονται στη μαύρη αγορά από τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, η Αστυνομία εντοπίζει στο νησί τα λεγόμενα «Safe Houses». Ακριβώς όπως γίνεται στην Αθήνα, έτσι και στη Μύκονο έχουν δημιουργηθεί εσχάτως χώροι φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Τα «Safe Houses» προορίζονται για εκείνους που καταφέρνουν να φτάσουν στη Μύκονο διά θαλάσσης από τα παράλια της Τουρκίας. Μένουν εκεί για μερικές ημέρες, εφοδιάζονται με πλαστά διαβατήρια και εν συνεχεία αναχωρούν προς άλλες χώρες της Ευρώπης με κάποια πτήση, εκμεταλλευόμενοι τον θερινό συνωστισμό και τον αυξημένο φόρτο στο αεροδρόμιο.
mykonos-s-3
H υπόσκαφη βίλα στη Φτελιά στην οποία οι κακοποιοί μπήκαν από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα αφαιρώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ και πολύτιμα αντικείμενα τα οποία είχαν στα δωμάτιά τους οι τρεις Αραβες ένοικοί της
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή 31 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, στην περιοχή Βόθωνας. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Μυκόνου οι οποίοι εκτελούσαν την υπηρεσία τους εντόπισαν ένα θαλασσί Fiat Panda. Εντύπωση προκάλεσε ότι επέβαιναν πέντε άνδρες, όλοι τους αλλοδαποί, όπως θα αποδεικνυόταν αργότερα. Οι κινήσεις, αλλά κυρίως οι αντιδράσεις τους μόλις αντίκρισαν τους αστυνομικούς τούς κίνησε υποψίες. Ο οδηγός του Panda, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, αντί να συνεχίσει την πορεία του, φρέναρε απότομα και ακινητοποίησε ακαριαία το όχημα. Κατόπιν προσπάθησε να κάνει όπισθεν, χωρίς να έχει αίσθηση ότι πίσω του βρισκόταν τοίχος, με αποτέλεσμα να πέσει με το πίσω μέρος πάνω του. Αμέσως μετά τη σύγκρουση, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους πέντε άνδρες και τους ζήτησαν να κατέβουν από το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, οι τρεις αλλοδαποί που βρίσκονταν στα πίσω καθίσματα άνοιξαν αστραπιαία τις πόρτες και άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν. Σε αντίθεση με αυτούς, ο οδηγός και ο συνοδηγός συνελήφθησαν επί τόπου. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός διευκόλυνε την παράνομη διαμονή τουλάχιστον τεσσάρων αλλοδαπών στη Μύκονο. Πρόκειται για έναν 24χρονο άνδρα, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος διαμένει στην περιοχή Καντούνια. Μάλιστα, σύμφωνα με την από 29/10/2021 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κορίνθου, ο εν λόγω άνδρας είναι υποχρεωμένος να δίνει δύο φορές το «παρών» στο Α.Τ. Μυκόνου, διότι έχει καταδικαστεί για «διευκόλυνση παράνομης παραμονής παράτυπων μεταναστών». Ο συνοδηγός, επίσης υπήκοος Πακιστάν, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράνομη είσοδο στη χώρα και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ερωτικά ραντεβού


Η επιτυχία των λιμενικών του νησιού να εντοπίσουν και να συλλάβουν δύο άτομα, έναν 28χρονο Αλβανό ντίλερ και μια 24χρονη Ελληνίδα concierge, οι οποίοι φέρονται να έσπρωχναν στη Μύκονο ποσότητες κοκαΐνης και MDMA (ecstasy), ναρκωτικών που συσκευάζονται σε χιλιάδες πλαστικές σακούλες αεροστεγώς κλεισμένες, έχει ανοίξει την όρεξη των διωκτικών αρχών. Τις τελευταίες ημέρες η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου επεξεργάζεται πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη δράση των ροζ κυκλωμάτων. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται κατά προτεραιότητα η περίφημη «ροζ βίλα», στην οποία κουμάντο κάνουν -σύμφωνα με πληροφορίες- μια εντυπωσιακή γυναίκα με το προσωνύμιο «Χριστίνα», ο «Χάρης» ως βοηθός της, ο «Τάκης» ως υπεύθυνος για τις μεταφορές με το πολυτελές μαύρο βαν και ο «Αγγελος», ο επιστάτης του οικήματος.

Η βίλα βρίσκεται στην περιοχή του Ορνού και φιλοξενεί τις ακριβότερες συνοδούς πολυτελείας, με τιμοκατάλογο υπηρεσιών που ξεκινά από 400 ευρώ την ώρα, ανεβαίνει στα 700 ευρώ για το δίωρο και φτάνει στα 1.000 ευρώ για τρεις ώρες συντροφιάς. Η διανυκτέρευση χρεώνεται από 1.800 έως 2.500 ευρώ και τα κέρδη του ροζ κυκλώματος υπολογίζονται σε εκατομμύρια ευρώ από την αρχή της σεζόν έως το τέλος της. Σχετικά με τις αμοιβές, concierge με την οποία επικοινώνησε το «ΘΕΜΑ» διευκρίνισε ότι «τα κορίτσια παίρνουν 2.000 ευρώ η καθεμία για όλη τη νύχτα. Αν τις θέλετε μόνο για σεξ, συνήθως παίρνουν 500 ευρώ την ώρα».

Πέραν αυτών των μονίμων, η Μύκονος κατακλύζεται παράλληλα από εκατοντάδες ανεξάρτητες «εργάτριες του σεξ» οι οποίες προέρχονται από κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του πλανήτη: ενδεικτικά, φτάνουν στη Μύκονο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από μέρη όπως το Ντουμπάι, η Τουλούμ του Μεξικού και η Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας, τόποι καταγωγής εξωτικών μοντέλων, τα οποία ενίοτε σταδιοδρομούν στις διεθνείς πασαρέλες μόδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η δήλωση Μητσοτάκη για την υποκλοπή στον Ανδρουλάκη


Μυστήριο με τους ξαφνικούς και ανεξήγητους θανάτους νέων και παιδιών

Περιστέρι: Σήμερα η απολογία του Πακιστανού που σκότωσε τη 17χρονη Νικολέττα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης