Εξάρχεια: Οκτώ προσαγωγές στην κατάληψη που κρυβόταν ο Μαροκινός «δράκος»

Εξάρχεια: Οκτώ προσαγωγές στην κατάληψη που κρυβόταν ο Μαροκινός «δράκος»

Από την αστυνομική επιχείρηση έχουν προσαχθεί οκτώ αλλοδαποί για τους οποίους θα σχηματιστεί δικογραφία

eksarxeia-ktirio-m
Έφοδο στην κατάληψη που είχε βρει κρυσφύγετο ο Μαροκινός «δράκος» που αποπειράθηκε να βιάσει την δημοσιογράφο Ελπινίκη Χάγια στα Εξάρχεια πραγματοποίησε σήμερα η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 2 Αυγούστου ο ιδιοκτήτης του οικήματος είχε κάνει καταγγελία στην αστυνομία ότι αλλοδαποί έχουν καταλάβει το τριώροφο κτήριο.

Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε σήμερα μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης και προσήχθησαν 8 αλλοδαποί για τους οποίους θα σχηματιστεί δικογραφία.

Συγκεκριμένα προσήχθησαν 3 Αιγύπτιοι, 1 Ιρακινός, 1 Τυνήσιος, 2 Παλαιστίνιοι και 1 Σύρος. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κανένας από τους 8 δεν έχει χαρτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr εκεί κρυβόταν ο Μαροκινός «δράκος» που συνελήφθη χθες στον Άγιο Παντελεήμονα.
eksarxeia-ktirio-1

Πώς... έπεσε στα χερια των Αρχών  ο Μαροκινός 


Στα χέρια της Ασφάλειας Εξαρχείων, έπεσε ο Μαροκινός «δράκος» που με τσιλιαδόρο έναν Αιγύπτιο, επετέθη σε δημοσιογράφο στα Εξάρχεια, της έκανε κεφαλοκλείδωμα και οταν έχασε τις αισθήσεις της, την έσυρε σε μια πυλωτή πολυκατοικίας και επιχείρησε να τη βιάσει.

Ο επίδοξος Αφρικανός βιαστής, που φαίνεται στη φωτογραφία του protothema.gr, συνελήφθη στην πλατεία του Αγιου Παντελεήμονα μετά απο την ταυτοποίηση του απο τους αξιωματικους της Ασφάλειας Εξαρχείων και επιχείρηση των αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
eksarxeia-ktirio-3

Στην άγρια επίθεση που πραγματοποίησε το απόγευμα της 14ης Ιουλιου, είχε συνεργό τον 21χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος κρατούσε τσιλιες και όταν τον αντελήφθησαν οι περίοικοι και τον κυνήγησαν, ο βιαστής, είχε καταφέρει να ξεγλιστρήσει όχι όμως και ο συνεργος - τσιλιαδόρος ο οποίος συνελήφθη. Απο την έρευνα των «λαγωνικών» της Ασφάλειας Εξαρχείων ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μετά απο είκοσι ημέρες οπου είχε «λουφάξει» στο κεντρο της Αθήνας έπεσε στα δίχτυα του νόμου.

Το θύμα, η 41χρονη δημοσιογράφος Ελπινίκη Χάγια είχε περιγράψει στο protothema.gr τον εφιάλτη που έζησε ενω είχε κάνει και αναφορά στην έρευνα της Ασφάλειας Εξαρχειων και του αξιωματικού που χειρίστηκε την υπόθεση και κατάφερε να την εξιχνιάσει και να ταυτοποιήσει τον Μαροκινό βιαστή και ληστή εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για την άμεση ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ και την εξιχνίαση της υπόθεσης.
eksarxeia-ktirio-2
Κλείσιμο

«Βάδιζα, έχοντας τα ακουστικά στα αυτιά μου ακούγοντας μουσικη. Μου επιτέθηκε και με ενα «επαγγελματικό» κεφαλοκλείδωμα με έκανε να χάσω τις αισθήσεις μου. Όταν λιποθύμησα, με έσυρε σε μια πυλωτή και προσπάθησε να μου ξεκουμπώσει το φόρεμα. Ήμουν αναίσθητη και δεν ακουγα τιποτα. Στα ακουστικά,έπαιζε ακόμη η μουσική. Ένα με δυο λεπτά, οταν συνήλθα τον είδα απο πάνω μου να με ψιλαφίζει και να με σηκώνει ελαφρά για να μου πάρει την τσαντα. Το έκανε, παιρνοντας ακόμη και τα ακουστικά μου. Έβαλα τις φωνες και οι περίοικοι οι οποιοι ανταποκρίθηκαν αμεσα τον κυνήγησαν». Αξίζει να σημειωθεί οτι ο 21χρονος Αιγυπτιος συνεργός τσιλιαδόρος, μετά τη σύλληψη του, οδηγηθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή όπου του ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθη ελευθερος.

marokinos_marokinos


Ο βιαστής με τον τσιλιαδόρο

Ο εφιάλτης για την κυρία Χάγια αρχισε να ξεδιπλώνεται στις 19:10 της 14ης Ιουλίου. Όπως περιέγραψε, βάδιζε στην οδό Ιουστινιανού ακούγοντας μουσική απο τα ακουστικά. Ξαφνικά, ο 26χρονος Μαροκινός που προφανώς την παρακολουθούσε, της ορμάει απο πίσω και την αρπάζει απο τα μαλλιά.

Η κοπέλα αιφνιδιάζεται και όπως λέει με ένα επαγγελματικό κεφαλοκλείδωμα, της «κόβει» την αναπνοη και την αφηνει αναίσθητη. Στη συνέχεια περνάει στην επόμενη φάση του αρρωστημενου σχεδίου. Την σερνει απο τα μαλλια, την οδηγεί σε μια πολυκατοικία, πεφτει πάνω της και προσπαθεί να της ξεκουμπώσει τα κουμπιά του φορέματος της. Την ίδια ώρα που έπαιζε μουσική στα ακουστικά και ο 21χρονος Αιγύπτιος συνεργος του παρακολουθούσε την κτηνωδια σε βάρος της γυναίκας και κρατούσε τσίλιες. Ομως για κακή του τύχη η δημοσιογράφος συνέρχεται και βάζει τις φωνές.

Τοτε ο αφρικανός, τη σηκώνει ελαφρά και της αρπάζει την τσαντα. Η κοπέλα ουρλιάζει με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει και οι περιοικοι καταδιώκουν τους δυο αλλοδαπους με τον βιαστη ληστή να πετάει πίσω του τα πράγματα του θυματος για να κερδίσει χρόνο και να την «κοπανησει». Τελικά οι αστυνομικοι που φθάνουν στο σημείο καταφέρνουν να περάσουν χειροπέδες στον Αιγύπτιο τσιλιαδορο, ενώ αξιωματικος της Ασφάλειας Εξαρχείων με την επιμονή και την εμπειρία του ταυτοποιεί τον Μαροκινό ο οποιος και συνεληφθη.


xagia
Η δημοσιογράφος Ελπινίκη Χάγια


Δείτε βίντεο: Εξάρχεια: Οκτώ προσαγωγές στην κατάληψη που κρυβόταν ο Μαροκινός «δράκος»
Εξάρχεια: Οκτώ προσαγωγές στην κατάληψη που κρυβόταν ο Μαροκινός «δράκος»


Ειδήσεις σήμερα:

Περιστέρι: Η 17χρονη είχε καταθέσει υπέρ του Πακιστανού για αιματηρό επεισόδιο

Απογραφή 2021: Ο πληθυσμός μειώθηκε, αλλά οι ακρίτες αυξήθηκαν


Αμπντούλ Χαμίτ Χαν: Η Αθήνα έτοιμη για όλα με το τουρκικό γεωτρύπανο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης