Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και ΜΑΤ στη «Μαλαματίνα» - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που απεργούν

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και ΜΑΤ στη «Μαλαματίνα» - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που απεργούν

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση προέβη σε 15 απολύσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα - «Οι αστυνομικές δυνάμεις μας συνέλαβαν ωστόσο εμείς θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα»

απεργια-μαλαματινα2
Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας εμφιαλωμένων ποτών «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση προέβη σε 15 απολύσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα από το τμήμα πωλήσεων, ενώ όπως αναφέρουν στην συνέχεια θα προβούν και σε νέες απολύσεις οι οποίες είναι προγραμματισμένες από τα τμήματα χειριστών μηχανημάτων αλλά και της παραγωγής.

Όπως τονίζει στο GRTimes ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ, Γιάννης Φραγγίδης, από το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο οδηγήθηκε μαζί με τον οργανωτικό γραμματέα, Αριστοτέλη Μερκενίδη «θα προβούμε σε μήνυση για αυτές τις ενέργειες. Ήρθαν το πρωί πέντε αυτοκίνητα με διευθυντικά στελέχη για να σπάσουν την απεργία όμως δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις μας συνέλαβαν ωστόσο εμάς δεν μας πτοεί αυτό και θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων της εταιρίας» επισημαίνει ο ίδιος.

Ένταση και προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

«Στην σημερινή κινητοποίηση έξω από το εμφιαλωτήριο της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι υπήρξε ένταση μεταξύ των εργαζομένων οι οποίοι απέκλεισαν τον χώρο ώστε να μην εισέλθουν απεργοσπάστες και των ΜΑΤ» αναφέρει στο GRTimes ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, Γιάννης Νιβορλής.

Μάλιστα όπως συνέχισε ο ίδιος «παρά τις προκλήσεις που δεχτήκαμε από τους διευθυντές της εταιρίας οι οποίοι προσπάθησαν να μπουν μέσα με ανειδίκευτους εργάτες ενώ ήξεραν ότι έτσι δεν θα μπορέσει να υπάρξει παραγωγή, εμείς δε λυγίσαμε». Επιπλέον επισήμανε πως «μετέπειτα έγιναν δύο προσαγωγές, η μία του προέδρου της ΠΟΕΕΠ, Γιάννη Φραγγίδη και η άλλη του οργανωτικού γραμματέα, Άρη Μερκενίδη».

«Οι προσαγωγές έγιναν χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια μήνυση, με τον νόμο περί παρεμπόδισης» υποστηρίζει ο κ. Νιβορλής.

‼️Απεργοσπαστικός Μηχανισμός σήμερα το πρωί στη #ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ με την παρουσία ΜΑΤ. 🚩Ο #αυταρχισμός εργοδοσίας και...

Posted by Φάμελλος Σωκράτης on Thursday, August 4, 2022


Κλείσιμο
Τέλος, σχετικά με τις επόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ανέφερε ότι «ενωμένοι θα βρισκόμαστε στο χώρο του εργοστασίου αυτές τις μέρες μιας και έχουμε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα».

Πηγή: grtimes

Ειδήσεις σήμερα:

Ταϊβάν: Δείτε εικόνες από τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας με αληθινά πυρά γύρω από τη νήσο

Φρίκη στη Ρόδο: Νονά κακοποιούσε τα δίδυμα, ανήλικα, βαφτιστήρια της

Σταύρος Ψυχάρης: Το τελευταίο αντίο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης