Το «αντίο» του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου στον Σταύρο Ψυχάρη – την Πέμπτη η κηδεία

Το «αντίο» του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου στον Σταύρο Ψυχάρη – την Πέμπτη η κηδεία

Διέγραψε μία μοναδική διαδρομή, υπήρξε ο κινητήριος μοχλός του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας, τονίζει η ΕΣΗΕΑ

2569310
Τη συμβολή και τη σημαντική πορεία του Σταύρου Ψυχάρη στον ελληνικό Τύπο επί σχεδόν έξι δεκαετίες, αναγνωρίζει ο πολιτικός κόσμος και η ΕΣΗΕΑ, στα μηνύματα για τον θάνατο του εμβληματικού δημοσιογράφου και εκδότη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 77 ετών.

Ο Σταύρος Ψυχάρης ταυτίστηκε με την μεταπολιτευτική ιστορία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, αρχικά ως πολιτικός συντάκτης και αργότερα ως διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και επικεφαλής όλου του Οργανισμού, από το 2009, όταν πέθανε ο Χρήστος Λαμπράκης και έως το 2017, που έχασε το συγκρότημα εξαιτίας των χρεών στις τράπεζες.

«Ο Σταύρος Ψυχάρης διέγραψε μία μοναδική διαδρομή στην ελληνική δημοσιογραφία. Άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα, δυναμισμό και γνώσεις, υπήρξε για δεκαετίες ο κινητήριος μοχλός του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας ενώ παράλληλα με την αρθρογραφία του επηρέαζε την πολιτική ζωή του τόπου» επισήμανε η ΕΣΗΕΑ στο συλλυπητήριο μήνυμά της, ενώ και ο πολιτικός κόσμος στάθηκε ιδιαίτερα στην ισχυρή παρουσία του εκδότη και την επιρροή του στον τύπο και τις πολιτικές εξελίξεις για σειρά ετών.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στην ανακοίνωση της υπογράμμισε ότι «ο εκδότης, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας Σταύρος Ψυχάρης διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών την 2010 έως 2016 και με την πλούσια δράση του άφησε την προσωπική του σφραγίδα στον εκδοτικό χώρο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι «ο Σταύρος Ψυχάρης υπηρέτησε τον ελληνικό Τύπο επί δεκαετίες, από θέσεις ευθύνης μάλιστα. Σημαντική υπήρξε η προσφορά του και στο χώρο της Ορθοδοξίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε σε ανάρτησή του ότι «ο εκδότης και δημοσιογράφος Σταύρος Ψυχάρης υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτικού γίγνεσθαι και άφησε τη σφραγίδα του στη δημόσια σφαίρα τις τελευταίες δεκαετίες. Το μέγεθος των διαφορών μας δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την απώλεια».

Κλείσιμο
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «ο Σταύρος Ψυχάρης υπήρξε ένας πολύ σημαντικός εκπρόσωπος του δημοσιογραφικού σώματος, με πολυδιάστατη συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου και καθοριστική παρουσία στο εκδοτικό γίγνεσθαι».

«Για τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του» αναφέρει ανακοίνωση του Περισσού.

«Ο Σταύρος Ψυχάρης συνδέθηκε στενά με τη δημόσια μεταπολιτευτική ζωή της χώρας μας, ανεβαίνοντας όλα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας της λεγόμενης τέταρτης εξουσίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, προσθέτοντας ότι «ταυτίστηκε με μία εποχή, εκείνη της έντονης παρουσίας του γραπτού Τύπου στα δημόσια πράγματα της πατρίδας μας, χωρίς να παραλείπουμε και την πλούσια πολιτιστική παρέμβαση των ιστορικών εφημερίδων που διήθυνε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «ο Σταύρος Ψυχάρης είχε την δική του μεγάλη ιστορία στον χώρο της Δημοσιογραφίας και του Τύπου της Πατρίδος μας».

«Ο Σταύρος Ψυχάρης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες δημοσιογράφους ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο των εκδόσεων και της δημοσιογραφίας. Αφήνει πίσω του μία μεγάλη παρακαταθήκη», έγραψε σε ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η κηδεία του Σταύρου Ψυχάρη θα γίνει την Πέμπτη, 4 Αυγούστου στις 11.00 το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.



Ειδήσεις σήμερα:

Aλ Ζαουάχρι: Ο Αιγύπτιος γιατρός που έγινε ο Νο1 καταζητούμενος τρομοκράτης

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι «αποσταθεροποιούν τον κόσμο» για την ένταση Κίνας - Ταϊβάν

Μητσοτάκης από Κεφαλονιά: Βαίνουμε προς μια τουριστική περίοδο, καλύτερη και από αυτή του 2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης