O Τσιάρας ζήτησε από τον Ντογιάκο εξέταση κατά προτεραιότητα των καταγγελιών για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων

O Τσιάρας ζήτησε από τον Ντογιάκο εξέταση κατά προτεραιότητα των καταγγελιών για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

tsiaras-ntogiakos34
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο πρώτος ζήτησε την κατά προτεραιότητα εξέταση των καταγγελιών που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων τηλεφώνων.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιάρας ζήτησε από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την κατά προτεραιότητα εξέταση των καταγγελιών περί παράνομου λογισμικού παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων, καθώς το θέμα αυτό αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία του κράτους δικαίου, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, πριν από λίγες μέρες είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά, καθώς κατά τους ισχυρισμούς του, διαπιστώθηκε απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του την ημέρα εκείνη έκανε λόγο για «σκοτεινή υπόθεση» και είχε επισημάνει ότι «η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα, είναι δημοκρατικό μου καθήκον».

Εξάλλου, το θέμα των καταγγελιών του κ. Ανδρουλάκη για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου απασχόλησε και την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία συνεδρίασε και ακροάστηκε το διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Παναγιώτη Κοντολέων και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ράμμο.

Στην συνεδρίαση αυτή παρέστησαν, ακόμη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα δίωξη σε βάρος της Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας

Αίγινα: Η 20χρονη είχε καταγγείλει τη μητέρα της για εξύβριση και ενδοοικογενειακή βία το 2014

Σέρρες: Ξεσπούν η μητέρα και ο αδελφός του φοιτητή που σκοτώθηκε στο ασανσέρ - «Ήταν ένα παιδί μάλαμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης