Η ΕΛΙΝΟΙΛ προστατεύει τους καταναλωτές με τη «Δέσμευση Ποιότητας» τριπλού ελέγχου

Η ΕΛΙΝΟΙΛ προστατεύει τους καταναλωτές με τη «Δέσμευση Ποιότητας» τριπλού ελέγχου

Με την ενεργειακή κρίση να μαίνεται ανά τον κόσμο, η ΕΛΙΝΟΙΛ προστατεύει τους καταναλωτές μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας τριών επιπέδων.

elinoil_art

Sponsored Content

Τους τελευταίους μήνες η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει τις τιμές των καυσίμων σε πρωτοφανή επίπεδα ανοίγοντας συγχρόνως τον δρόμο και για μία έξαρση στα φαινόμενα παραβατικότητας στον κλάδο.

Υπάρχουν, φυσικά, κάποια μέτρα που μπορείτε να παίρνετε, ως καταναλωτές, για να διασφαλίσετε ότι αυτό που πληρώνετε είναι και αυτό που λαμβάνετε, όπως και ότι το όχημά σας δεν κινδυνεύει από αμφισβητούμενης ποιότητας προϊόντα. Θα πρέπει, λοιπόν, να ελέγχετε πάντα την απόδειξη και, κατά το γέμισμα, να παρακολουθείτε ότι τα λίτρα που αναγράφονται στην αντλία δεν υπερβαίνουν τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ σας, ενώ μετά από κάθε γέμισμα, είναι καλό να μηδενίζετε το κοντέρ των χιλιομέτρων του οχήματος ώστε να διαπιστώνετε αν η ποσότητα που πληρώσατε αντιστοιχεί σε αυτή που μπήκε στο ρεζερβουάρ σας.

Ωστόσο, πέρα από τη δική μας μέριμνα, ως καταναλωτές, οι εταιρίες καυσίμων πρέπει να είναι σε θέση να εγγυηθούν την υψηλή ποιότητα των καυσίμων τους σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής τους αλυσίδας συμπεριλαμβανομένης και της διανομής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΛΙΝΟΙΛ, που 68 χρόνια τώρα είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας, αντιμετωπίζει τους πελάτες της με σεβασμό και εντιμότητα, έχοντας δημιουργήσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων της με τρία επίπεδα ελέγχου. Η «Δέσμευση Ποιότητας», όπως έχει ονομαστεί, εφαρμόζεται καθημερινά σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρίας, από το 1998 με στόχο την προστασία των καταναλωτών από φαινόμενα όπως η νοθεία καυσίμων ή η κλοπή ποσοτήτων μέσω της καταδολίευσης των αντλιών. Από το 2019, δε, το πρόγραμμα αναβαθμίστηκε, κάνοντας την ΕΛΙΝΟΙΛ τη μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο από τρία μέρη, σύνολο διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας των καυσίμων και των λιπαντικών της.
elinoil
Κλείσιμο

Σε πρώτο επίπεδο, η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει δημιουργήσει μια εξειδικευμένη υπηρεσία Ποιοτικού Ελέγχου που διασφαλίζει τη σωστή εκτέλεση της διαδικασίας κατά την παράδοση των καυσίμων, μέσα από δειγματοληπτικούς ελέγχους που πιστοποιούν την ακεραιότητα στην ποσότητα παράδοσης. Επιπλέον, είτε τα ιδιόκτητα είτε τα δημόσιας χρήσης βυτιοφόρα της εταιρίας διαθέτουν σύστημα GPS και μετρητές στάθμης ενώ η εταιρία διενεργεί με μυστικά, δικά της οχήματα, ελέγχους στα πρατήρια του δικτύου της. Αξίζει να αναφερθεί πως η συνολική διαδικασία είναι σύμφωνη με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, οι οποίες είναι παγκοσμίως οι πιο απαιτητικές για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.

Σε δεύτερο επίπεδο, η ΕΛΙΝΟΙΛ συνεργάζεται με τον ανεξάρτητο φορέα Bureau Veritas που διαθέτει το μεγαλύτερο και πλέον αξιόπιστο εργαστήριο ανάλυσης πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ο φορέας διενεργεί περισσότερους από 1.000 δειγματοληπτικούς ελέγχους τον χρόνο στα καύσιμα και λιπαντικά της ΕΛΙΝΟΙΛ, σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά την παραλαβή, καθώς και κατά την αποθήκευση και διακίνησή τους.

Σε συνεργασία με έναν ακόμα διακεκριμένο, ανεξάρτητο φορέα, την Lloyd’s Register, η εταιρία διασφαλίζει ότι όλοι οι έλεγχοι της ΕΛΙΝΟΙΛ και της Bureau Veritas διενεργούνται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Ο έλεγχος της Lloyd’s Register, μάλιστα, περιλαμβάνει γραπτές διαδικασίες για κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας, εσωτερικές και εξωτερικές επιθεωρήσεις και εξαμηνιαίες αναθεωρήσεις της στρατηγικής Διασφάλισης Ποιότητας.

Θέτοντας, λοιπόν, εδώ και δεκαετίες, υψηλά ποιοτικά πρότυπα σε όλα τα προϊόντα της, αλλά και εφαρμόζοντας με προσήλωση διαδικασίες που εγγυώνται την άριστη επιχειρησιακή της λειτουργία, η ΕΛΙΝΟΙΛ προστατεύει έμπρακτα και ουσιαστικά τους καταναλωτές από φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης