Daily Mail: Πήγε για selfie ο 22χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε από το ελικόπτερο στα Σπάτα

Daily Mail: Πήγε για selfie ο 22χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε από το ελικόπτερο στα Σπάτα

Σύμφωνα την βρετανική εφημερίδα, ο 22χρονος Τζακ Φέντον (στη φωτό με τον πατέρα του) χρησιμοποιούσε το κινητό του για φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα

agglos_elikoptero_photo_xr
Μία selfie φωτογραφία φαίνεται ότι κόστισε τη ζωή στον 22χρονο Βρετανό Τζακ Φέντον, που βρήκε τραγικό θάνατο, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα ελικοπτέρου σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, ο 22χρονος Τζακ Φέντον χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο, για να βγάλει φωτογραφία, ότα χτυπήθηκε από τον έλικα στα Σπάτα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, για το οποίο επικαλούνται και στοιχεία από ελληνικά ΜΜΕ, οι Βρετανοί αναφέρουν ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, εάν οι έρευνες αποδείξουν ότι είπε στους επιβάτες να βγουν από το ελικόπτερο, προτού να σβήσουν οι μηχανές και σταματήσουν να λειτουργούν οι έλικες.

jack_fenton_in__2_
jack_fenton_in__3_
jack_fenton_in__4_
jack_fenton_in__1_


Δίνοντας περαιτέρω στοιχεία σε ρεπορτάζ με τίτλο «Selfie helicopter horror», η Daily Mail κάνει λόγο για μία εύπορη οικογένεια, με τον 22χρονο Τζακ Φέντον, φοιτητή στο Oxford Brookes, να έχει τελειώσει ιδιωτικό σχολείο στο Μέιντστοουν του Κεντ, όπου η φοίτηση κατ' έτος κοστίζει 36.000 λίρες.


copter-1


Η οικογένειά του, που ανήκει στο βρετανικό jet set, έδωσε σχεδόν 17.000 ευρώ, για να νοικιάσει δύο ελικόπτερα που τους μετέφεραν από τη Μύκονο στην Αθήνα, ώστε να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό τους τζετ, στο οποίο θα τους μετέφεραν λιμουζίνες, γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες «The Sun» και «Daily Mail».

Κλείσιμο
Μαζί με τα αδέλφια του από τη Βρετανία, ο 22χρονος τουρίστας Τζακ Φέντον είχε μισθώσει ελικόπτερο, για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο. Το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

copter-2


Σε ένα δεύτερο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του. Οι διακοπές τους είχαν τελειώσει και θα επέβαιναν στη συνέχεια σε λιμουζίνες που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί θα γύριζαν στη Βρετανία, αναφέρει το δημοσίευμα της «Sun».

Περίπου 15.000 λίρες στοίχισε το ταξίδι με ελικόπτερο από τη Μύκονο

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εφημερίδας «The Sun» το κόστος του ταξιδιού των 115 μιλίων με τα ελικόπτερα, από τη Μύκονο στα Σπάτα, ανήλθε στις 15.000 λίρες, δηλαδή περίπου 17.600 ευρώ.

«Όλα έγιναν στις 6.20 το απόγευμα της Δευτέρας. Ο νεαρός χτυπήθηκε από τους έλικες του ουραίου στροφείου του σκάφους οι οποίοι συνέχιζαν να λειτουργούν, ενώ το ελικόπτερο ήταν στο έδαφος. Ο διαμελισμός του ήταν άμεσος» όπως γράφει η Daily Mail.

gra


Ο αστυνομικός που μίλησε στην εφημερίδα «The Sun» είπε πως «μιλάμε για μία τραγωδία που δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Η αιτία του δυστυχήματος παραμένει ασαφής, τι έγινε ή τι προκάλεσε την τραγωδία, από τη στιγμή που οι έλικες είναι ένας τόσο ξεκάθαρος κίνδυνος».

Σημειώνεται πως ένα δεύτερο ελικόπτερο με συγγενείς του θύματος ακολουθούσε το πρώτο. Είδαν το τραγικό συμβάν και ζήτησαν από τον πιλότο να ενημερωθεί μέσω ασυρμάτου από τον πιλότο του πρώτου ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο αδερφός του και ο πιλότος σοκαρίστηκαν όταν είδαν το νεαρό να διαμελίζεται μπροστά τα μάτια τους μετά το χτύπημα, με τον νεαρό να πεθαίνει ακαριαία γύρω στις 18:20 το απόγευμα της Δευτέρας, όπως αναφέρει η βρετανική «Sun».

Ο σοκαρισμένος πιλότος του ελικοπτέρου έσπευσε να ειδοποιήσει στον ασύρματο τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο. Ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του αγοριού, ζήτησε αμέσως να απογειωθεί και πάλι. Τότε έκανε εκτροπή, χωρίς να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα για να μη δουν οι γονείς του παιδιού όσα είχαν συμβεί.

«Ο πιλότος είδε τι συνέβη και αποφάσισε να μην δουν οι γονείς τον γιο τους έτσι. Ήταν φριχτό» είπε μια πηγή στη Sun. «Πέταξε σε ένα άλλο ελικοδρόμιο στην Αθήνα».

«Η αιτία του δυστυχήματος διερευνάται, αλλά παραμένει ασαφές γιατί ο έλικας στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου βρισκόταν σε λειτουργία και δεν ήταν σταματημένος πριν επιτραπεί η έξοδος των επιβατών. Μιλάμε για μια τραγωδία, μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, μια τραγωδία που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί» είπε μια αστυνομική πηγή στη βρετανική ιστοσελίδα.

Δείτε βίντεο: Daily Mail: Πήγε για selfie ο 22χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε στα Σπάτα
Daily Mail: Πήγε για selfie ο 22χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε στα Σπάτα


Ειδήσεις σήμερα:

Ο θηλυκός θαλάσσιος ίππος «Φρέγια» σπάει βάρκες και... κλέβει καρδιές στη Νορβηγία

«Μπαίνουμε στη φάση της συρρίκνωσης, έχει πέσει ο δείκτης μεταδοτικότητας», λέει ο Μαγιορκίνης

Το μήνυμα του Θανάση Ευθυμιάδη σε αυτούς που δεν θα καταφέρουν να πάνε διακοπές  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης