Βόλο: Νεκρός 47χρονος εργάτης που έπαθε ηλεκτροπληξία και πέθανε

Βόλο: Νεκρός 47χρονος εργάτης που έπαθε ηλεκτροπληξία και πέθανε

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ, με σοβαρά εγκαύματα σε ολόκληρο το σώμα του - Συνελήφθησαν οι τρεις υπεύθυνοι της τεχνικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν ο άτυχος άνδρας

axillopouleio
Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το μεσημέρι, ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου ένας 47χρονος από τη Γεωργία, που ενώ εργαζόταν στην κατασκευή θερμοκηπίου, μεταξύ Αϊδινίου και Κροκίου, έπαθε ηλεκτροπληξία όταν σωλήνας που κρατούσε, ήρθε σε επαφή με καλώδιο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με σοβαρότατα εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματός του.

Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν για λογαριασμό τεχνικής εταιρίας, που ανέλαβε έργο κατασκευής θερμοκηπίων στην περιοχή, στις 9.30 χθες το πρωί.

Το ατύχημα έγινε ενώ βρισκόταν στην κορυφή της κατασκευής -του μεταλλικού σκελετού-  σε ύψος περίπου πέντε μέτρων, και  κρατούσε έναν επίσης μεταλλικό σωλήνα ο οποίος ήρθε σε επαφή με  καλώδιο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να τον «χτυπήσει» το ρεύμα. Ο αλλοδαπός, σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων εργαζομένων, φορούσε γάντια εργασίας, αλλά πιθανότατα να μην  ήταν προστασίας από το ρεύμα.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο και ο 47χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου, με εγκαύματα σε μεγάλη έκτασή του σώματός του. Εκεί διασωληνώθηκε, αλλά το μεσημέρι έχασε τη «μάχη» για τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τεχνική εταιρία στην οποία εργαζόταν ανέλαβε τις διαδικασίες της κηδείας, γιατί ο άτυχος 47χρονος δεν είχε συγγενείς.

Τρεις συλλήψεις

Με το που έγινε το ατύχημα οι τρεις υπεύθυνοι της τεχνικής εταιρίας, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην Αστυνομία, συνελήφθησαν και αφού έδωσαν κατάθεση, το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της εισαγγελέα υπηρεσίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Κλείσιμο
Πρόκειται για έναν 64χρονο, υπεύθυνο εργασιών και συνιδιοκτήτη, για έναν 63χρονο συνιδιοκτήτη και έναν 27χρονο, γιο ενός από τους δύο ιδιοκτήτες, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας και συνιδιοκτήτης. Οι τρεις κατηγορούνται για σωματικές βλάβες από αμέλεια και για μη λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων ασφαλείας στο τεχνικό έργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που έπρεπε να έχουν ληφθεί είναι ότι δεν είχαν μελέτη ασφαλείας και δεν είχαν ορίσει υπεύθυνο τεχνικό ασφαλείας και επίσης δεν ενημέρωσαν τον ΔΕΔΔΗΕ για να γίνει μετατόπιση του καλωδίου που βρισκόταν πάνω από το υπό κατασκευή θερμοκήπιο.

Στο σημείο του ατυχήματος πήγε για αυτοψία κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, που θα συντάξει έκθεση και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που συντάσσει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, που ανέλαβε την υπόθεση.

Πηγή: magnesianews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φυσικό αέριο: Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος μετά το «ράλι» – Πότε ανακοινώνονται οι νέες χρεώσεις

Παγίδα θανάτου για την 41χρονη μητέρα στην Κεφαλονιά οι ζημιές στο οδικό δίκτυο από τους σεισμούς του 2014

Ξεκίνησε καύσωνας «διαρκείας» - Κυριακή και Δευτέρα οι πιο «καυτές» ημέρες, πού θα δούμε 40άρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης