Φωτιά στην Ηλεία: Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό στα Άγναντα

Φωτιά στην Ηλεία: Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό στα Άγναντα

Κάτοικοι του χωριού Άγναντα, υπέδειξαν στις πυροσβεστικές αρχές δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως τους υπαίτιους για τη φωτιά - Δύο τραυματίες, μία αδιαθεσία

emprhsmos-ileia
Στα χνάρια των υπαίτιων για τη καταστροφική πυρκαγιά στα Άγναντα φαίνεται πως είναι οι αρχές, οι οποίες αργά χθες το απόγευμα προσήγαγαν άτομο κατόπιν υπόδειξης δύο κατοίκων.

Μάλιστα αργά το βράδυ της Πέμπτης, συνεχιζόταν η προανάκριση προκειμένου να εξακριβώσουν αν πράγματι το άτομο αυτό φέρει την ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά που μετέτρεψε σε κρανίου τόπο τα Άγναντα, ενώ αναζητείται ακόμα ένας.

Φωτιά στα Άγναντα: Οι φλόγες «γλείφουν» τα σπίτια


Λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κάτοικοι του χωριού Άγναντα, υπέδειξαν στις πυροσβεστικές αρχές δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως τους υπαίτιους για τη φωτιά. Αμέσως, από τους πυροσβέστες ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Αμαλιάδας, καθώς και ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο λίγες ώρες αργότερα έφθασε από την Αθήνα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο χωριό Άγναντα.

floges1
Κλείσιμο


Μάλιστα, τα δύο άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς κινούνταν κοντά στις πυροσβεστικές δυνάμεις και παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ξεκίνησε αμέσως μόλις έφθασε τη διαδικασία συλλογής προανακριτικού υλικού, όπου οι δύο μάρτυρες κατήγγειλαν επισήμως τα δύο άτομα που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Η διαδικασία της προανάκρισης ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, όπου και ο ένας εκ των δύο που βρισκόταν στο κοινοτικό γραφείο που είχε εγκατασταθεί το κλιμάκιο, προσήχθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας. Το δεύτερο άτομο στη συνέχεια αναζητούνταν.

spitia_pyrkagi1


Δύο τραυματίες, μία αδιαθεσία

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν την ώρα της κατάσβεσης. Ο πρώτος από το πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ, διακομίσθηκε νωρίς το μεσημέρι με εγκαύματα στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Ο δεύτερος, αξιωματικός από την Π.Υ. Αμαλιάδος, τραυματίστηκε μετά από ρίψη νερού από αεροπλάνο, όπου από την ορμή του νερού έπεσε και χτύπησε στο πρόσωπο στο οποίο του προκλήθηκαν εκδορές. Άμεσα μεταφέρθηκε από συναδέλφους του μέχρι το ασθενοφόρο, που έσπευσε για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο.

Ο τρίτος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και απομακρύνθηκε από τον χώρο που δινόταν η μάχη με τις πύρινες γλώσσες, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Πηγή: patrisNews

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στον Έβρο: Στις παρυφές του δάσους Δαδιάς το μέτωπο, σηκώθηκαν εναέρια μέσα


ΗΠΑ: Bίντεο ντοκουμέντο από πρόβα του Τραμπ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο - «Δεν θέλω να πω ότι οι εκλογές τελείωσαν»


Bloomberg: Αμερικανοί εγκαταλείπουν μετακομίζουν μόνιμα σε Ευρώπη και Ελλάδα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης