Συνεχίζεται η «βεντέτα» για τον... έρωτα των νεαρών Τσιγγάνων: «Απειλούν να σκοτώσουν την κόρη μου» λέει ο πατέρας της 17χρονης

Συνεχίζεται η «βεντέτα» για τον... έρωτα των νεαρών Τσιγγάνων: «Απειλούν να σκοτώσουν την κόρη μου» λέει ο πατέρας της 17χρονης

Ο πατέρας της Ναταλί καταγγέλλει «πόλεμο» από την οικογένεια του 21χρονου Κώστα και υποστήριξε ότι τους επιτέθηκαν ξανά - «Φοβόμαστε μήπως σκοτώσουν τα παιδιά» τονίζουν και ζητούν προστασία από την Ελληνική Αστυνομία

tsigganoi
«Έκρυθμη» εξακολουθεί να είναι η κατάσταση μεταξύ των δύο οικογενειών Ρομά στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τον απαγορευμένο έρωτα του νεαρού ζευγαριού να συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της 17χρονης Ναταλί όπου ζει με την οικογένειά της, μετέβησαν δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς οι γονείς της ειδοποίησαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, υποστηρίζοντας ότι άτομα από την οικογένεια του 21χρονου συντρόφου της κόρης τους, βρέθηκαν στην οδό Ξενοφώντος και τους απείλησαν. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που έφτασαν σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο, δεν διαπίστωσαν κάποιο επεισόδιο και εντόπισαν μόνο την νεαρή κοπέλα με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με τον πατέρα της 17χρονης, μέλη από την οικογένεια του νεαρού, τους εντόπισαν στον δρόμο κοντά στο σπίτι τους και τους απείλησαν πως, αν τα δύο παιδιά δεν χωρίσουν, θα τους κάνουν κακό. Υπό τον φόβο μήπως τα πράγματα πάρουν ξανά χειρότερη τροπή, η οικογένεια της νεαρής κοπέλας ειδοποίησε την αστυνομία και, όπως είπαν, φοβούνται ότι τα επεισόδια θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως, όταν ο πατέρας της 17χρονης κάλεσε στο 100, ανέφερε αρχικά πως περίπου 15 άτομα βρίσκονται έξω από το σπίτι που ζει με την οικογένειά του και προκαλούν επεισόδιο, όμως όταν οι αστυνομικοί έφτασαν επί τόπου δεν επαληθεύτηκαν όσα υποστήριξε περί επεισοδίου και προχώρησαν σε συστάσεις.

20220720_145337_0_
20220720_145341_0_


Το χρονικό, ο απαγορευμένος έρωτας και η «βεντέτα» των δύο οικογενειών Τσιγγάνων

Μια δυνατή ιστορία αγάπης δύο νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να ζήσουν έναν «απαγορευμένο» έρωτα και να περάσουν μαζί το υπόλοιπο της ζωής τους, κρύβεται πίσω από την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά στη Θεσσαλονίκη και αποκτάει χαρακτηριστικά «βεντέτας».

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, όταν οι κάτοικοι στη γειτονιά της οδού Ξενοφώντος άκουσαν έντονες φωνές και έναν άγριο καβγά να εξελίσσεται σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα και αμέσως βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να δουν τι συμβαίνει. Αυτό που αντίκρισαν, ήταν περισσότερα από δέκα άτομα που κρατούσαν σφυριά, αυτοσχέδια ρόπαλα και ξύλα στα χέρια, να έχουν περικυκλώσει το σπίτι και να επιχειρούν να εισβάλουν σε αυτό, καταστρέφοντας, κυριολεκτικά, ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Αυτό που δεν μπορούσαν να γνωρίζουν οι άνθρωποι της γειτονιάς, οι οποίοι έντρομοι ειδοποίησαν την αστυνομία, ήταν ότι μέσα στο διαμέρισμα που για αρκετή ώρα ήταν υπό «πολιορκία», είχαν βρει καταφύγιο δύο νέοι άνθρωποι που ζουν έναν «απαγορευμένο» έρωτα.

Κλείσιμο
Πρόκειται για τον 21χρονο Κώστα και την 17χρονη Ναταλί, που όπως είπαν στο protothema.gr, ερωτεύτηκαν πριν από τρεις μήνες και από τότε δέχονται μεγάλο πόλεμο από την οικογένεια του νεαρού, καθώς δεν εγκρίνει για νύφη της την κοπέλα που διάλεξε να παντρευτεί. Τα δυο παιδιά, μη έχοντας άλλη επιλογή, βρήκαν καταφύγιο στο σπίτι της νεαρής, επί της οδού Ξενοφώντος, αφού οι γονείς της και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, στέκονται στο πλευρό τους και θέλουν να τους αφήσουν ελεύθερους να ζήσουν τον έρωτά τους.

Το βράδυ της Δευτέρας, μόλις η οικογένεια του 21χρονου έφτασε με άγριες διαθέσεις στο ημιυπόγειο διαμέρισμα, δεν δίστασε να χτυπήσει τον ίδιο στο πρόσωπο, όταν μπήκε μπροστά για να προστατέψει την Ναταλί. Εκείνη την ώρα, το ζευγάρι καθόταν στην μικρή αυλή του σπιτιού, ενώ στη συνέχεια κατάφεραν να ξεφύγουν από τους συγγενείς του νεαρού και να «ταμπουρωθούν» στον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

20220720_145138
20220720_145144


«Απειλούν ότι θα σκοτώσουν την κόρη μου»

«Φώναζαν ότι θα πάρουν την κόρη μου μαζί τους και θα την σκοτώσουν. Στις 8 το πρωί ήρθαν ξανά στο σπίτι περίπου 15 άτομα και έκαναν μεγάλη φασαρία, μας απειλούσαν και μας έβριζαν. Φοβόμαστε μήπως σκοτώσουν τα παιδιά, αφού μας προειδοποίησαν ότι θα ξανά έρθουν το μεσημέρι», είπε στο protothema.gr, ο Ράμο, πατέρας της κοπέλας. «Το παλικάρι δεν είναι ανήλικο και η κόρη μου σε λίγο κλείνει τα 18. Εμείς ζητάμε βοήθεια από την αστυνομία για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα και υπάρξουν νεκροί, ενώ έχουμε μαζέψει ήδη τα πράγματά μας σε περίπτωση που χρειαστεί να φύγουμε από το σπίτι για να γλιτώσουμε», ανέφερε, τονίζοντας ότι θα προστατέψουν τα δύο παιδιά με κάθε τρόπο.

«Φοβόμαστε να μείνουμε, πλέον, στο σπίτι. Το αγόρι θέλει να ξεκινήσει την ζωή του με την Ναταλί, δεν θέλει να παντρευτεί άλλη γυναίκα. Η κόρη μου, επίσης, τον αγαπάει πολύ και είναι κρίμα να μην φτιάξουν μαζί την ζωή τους. Με απείλησαν ότι θα σκοτώσουν την Ναταλί, ακόμη κι αν χωρίσει με το παλικάρι», πρόσθεσε. Η οικογένεια ζει στο διαμέρισμα μαζί με έξι ανήλικα παιδιά αλλά και την έγκυο σύζυγο του αδελφού της Ναταλί και όλοι από το βράδυ της Δευτέρας είναι τρομοκρατημένοι και φοβούνται ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.

20220720_145131
20220720_145131_0_


«Αγαπιόμαστε και δεν υπάρχει περίπτωση να χωρίσουμε»

Η 17χρονη Ναταλί, έδειξε στο protothema.gr τα τραύματα που φέρει στα χέρια της από τη Δευτέρα, όταν η οικογένεια του νεαρού της επιτέθηκε χτυπώντας την με τα ξύλα που κρατούσαν στα χέρια. Όπως δήλωσε, μπορεί να φοβάται για την ζωή τη δική της και της οικογένειάς της, όμως είναι αποφασισμένη να μείνει με τον άντρα που αγαπάει. «Δεν θα χωρίσουμε και ας δεχόμαστε πόλεμο. Η οικογένειά μου μας στηρίζει, εύχομαι το ίδιο να κάνει και η οικογένεια του Κώστα και να σταματήσουν τις επιθέσεις. Δεν κάνουμε κάτι κακό, αγαπιόμαστε και θέλουμε να περάσουμε μαζί τη ζωή μας», ανέφερε.

Όπως είπε ο Κώστας στο protothema.gr, «τη Δευτέρα προσπάθησα να τους μιλήσω, αλλά επιτέθηκαν και σε εμένα. Η οικογένειά μου θέλει να παντρευτώ μία κοπέλα που βρήκαν από την Αθήνα. Ούτε ξέρω πως είναι αυτή η κοπέλα, ούτε που με νοιάζει. Εγώ την Ναταλία αγαπάω, μαζί της είμαι ερωτευμένος και δεν πρόκειται να χωρίσουμε για τίποτα. Ξέρω ότι θα συνεχίσουν γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αγάπη και θέλουν την άλλη κοπέλα για νύφη τους. Εγώ έφυγα από το σπίτι όμως, δεν πήρα ούτε ρούχα μαζί μου. Αν δεν αλλάξουν, δεν θα επιστρέψω εκεί γιατί τους φοβάμαι», ανέφερε.

Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, ζητάει από την αστυνομία, μετά την μήνυση που έχει καταθέσει, να αναλάβει δράση προκειμένου να σταματήσουν τα περιστατικά επιθέσεων. «Ήμασταν μέχρι τις 6 το πρωί στο αστυνομικό τμήμα, δώσαμε καταθέσεις και υποβάλαμε μήνυση. Όμως οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν κανέναν και αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν λίγες ώρες μετά και έκαναν μεγάλη φασαρία ξανά. Δεν μπορούμε να προστατευτούμε. Εχθές κατέστρεψαν τα παντζούρια του σπιτιού και προκάλεσαν ζημιές πάνω από 500 ευρώ. Δεν έχουμε χρήματα να τα φτιάξουμε και νοιώθουμε ότι κινδυνεύουμε. Παρακαλώ την Ελληνική Αστυνομία να μας προστατεύσει, εμείς κάναμε ότι μας είπαν εχθές», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαβρόφ: Οι επιδιώξεις μας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται, πλέον, μόνο στο Ντονμπάς

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πεντέλη – «Μάχη» με διάσπαρτες εστίες

Υπεράνθρωπες οι μάχες των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Πεντέλη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης