Ανησυχία στο πεδίο έχουν προκαλέσει στην Παλλήνη οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από κατοίκους που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, η αρχική εκτίμηση ήταν ότι επρόκειτο για διαρροή φυσικού αερίου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική αυτό δεν επιβεβαιώνεται.
Έχει κινητοποιηθεί, πάντως, η ΕΔΑ Αττικης και υπάρχουν συστήματα απενεργοποίησης της παροχής όταν προκύπτει κίνδυνος πυρκαγιάς.
Στην περιοχή της Ανθούσας υπάρχουν κρίσιμες υποδομές ενέργειας, μεταφορών και επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ, σταθμός Λεωφορείων, ΒΙΑΝΕΞ, Praktiker κα) οι οποίες έχουν διασφαλιστεί από τις δυνάμεις πυρόσβεσης γιατί περιέχουν και εύφλεκτα υλικά.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας