Φωτιά στην Πεντέλη: Σπίτι στην Πεντέλη τυλίχθηκε στις φλόγες «on air» - Βίντεο

Φωτιά στην Πεντέλη: Σπίτι στην Πεντέλη τυλίχθηκε στις φλόγες «on air» - Βίντεο

Σε κλάσματα δευτερολέπτου, το σπίτι έγινε παρανάλωμα του πυρός

spiti-floges
Ανυπολόγιστες καταστροφές έχει προκαλέσει η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Πεντέλη. Ένα σπίτι, μάλιστα, παραδόθηκε στις φλόγες σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, με τις εικόνες να κόβουν την ανάσα. 


Την ώρα που η τηλεόραση του MEGA είχε ζωντανή μετάδοση από το μέτωπο της φωτιάς, στο βάθος φαίνονταν οι φλόγες που είχαν περικυκλώσει σπίτι στην Πεντέλη.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου, το σπίτι έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Ήδη, από νωρίς έχουν γίνει αναφορές για καμένα σπίτια στο Ντράφι ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη δοθεί εντολή για εκκένωση τόσο σε αυτήν την περιοχή όσο και στην Ανθούσα, τη Διώνη και το Δασαμάρι.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, αστυνομία και στρατός, προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν ύφεση στα 5-6 μποφόρ από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 3 το πρωί, ωστόσο στη συνέχεια αναμένεται να ενισχυθούν και πάλι.

Ήδη, νωρίτερα, οι ριπές των ανέμων έφτασαν και στα δέκα μποφόρ, συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες για την περιοχή της Αττικής και για τον λόγο αυτό αποχώρησαν και τα αεροσκάφη Air Tractors, τα οποία δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η περιοχή όπου εκτείνεται η φωτιά είναι μικρή και σχετικά δύσβατη, με αποτέλεσμα οι επίγειες δυνάμεις να μπορούν να την αντιμετωπίζουν, από αέρος, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολη η ταυτόχρονη πτήση πολλών εναέριων μέσων, διότι υπάρχει κίνδυνος στην κίνησή τους.

Παράλληλα, ο άνεμος δημιουργεί απότομους στροβιλισμούς και αλλάζει μονίμως τη φορά των μετώπων, ενώ προκαλεί αναζωπυρώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης