Αυτό είναι το ζευγάρι που προκάλεσε «βεντέτα» μεταξύ δύο οικογενειών Τσιγγάνων στη Θεσσαλονίκη

Αυτό είναι το ζευγάρι που προκάλεσε «βεντέτα» μεταξύ δύο οικογενειών Τσιγγάνων στη Θεσσαλονίκη

Ξύλο με ρόπαλα για τον έρωτα 18χρονης με 19χρονο

tsigganoi
Μια δυνατή ιστορία αγάπης δύο νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να ζήσουν έναν «απαγορευμένο» έρωτα και να περάσουν μαζί το υπόλοιπο της ζωής τους, κρύβεται πίσω από την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά στη Θεσσαλονίκη και αποκτάει χαρακτηριστικά «βεντέτας».

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, όταν οι κάτοικοι στη γειτονιά της οδού Ξενοφώντος άκουσαν έντονες φωνές και έναν άγριο καβγά να εξελίσσεται σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα και αμέσως βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να δουν τι συμβαίνει. Αυτό που αντίκρισαν, ήταν περισσότερα από δέκα άτομα που κρατούσαν σφυριά, αυτοσχέδια ρόπαλα και ξύλα στα χέρια, να έχουν περικυκλώσει το σπίτι και να επιχειρούν να εισβάλουν σε αυτό, καταστρέφοντας, κυριολεκτικά, ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
psithyroi-kardias__3_
psithyroi-kardias__4_

Αυτό που δεν μπορούσαν να γνωρίζουν οι άνθρωποι της γειτονιάς, οι οποίοι έντρομοι ειδοποίησαν την αστυνομία, ήταν ότι μέσα στο διαμέρισμα που για αρκετή ώρα ήταν υπό «πολιορκία», είχαν βρει καταφύγιο δύο νέοι άνθρωποι που ζουν έναν «απαγορευμένο» έρωτα.

Πρόκειται για τον 21χρονο Κώστα και την 17χρονη Ναταλί, που όπως λένε στο protothema.gr, ερωτεύτηκαν πριν από τρεις μήνες και από τότε δέχονται
Κλείσιμο
μεγάλο πόλεμο από την οικογένεια του νεαρού, καθώς δεν εγκρίνει για νύφη της την κοπέλα που διάλεξε να παντρευτεί. Τα δυο παιδιά, μη έχοντας άλλη επιλογή, βρήκαν καταφύγιο στο σπίτι της νεαρής, επί της οδού Ξενοφώντος, αφού οι γονείς της και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, στέκονται στο πλευρό τους και θέλουν να τους αφήσουν ελεύθερους να ζήσουν τον έρωτά τους.

Εχθές το βράδυ, μόλις η οικογένεια του 21χρονου έφτασε με άγριες διαθέσεις στο ημιυπόγειο διαμέρισμα, δεν δίστασε να χτυπήσει τον ίδιο στο
πρόσωπο όταν μπήκε μπροστά για να προστατέψει την Ναταλί. Εκείνη την ώρα, το ζευγάρι κάθονταν στην μικρή αυλή του σπιτιού, ενώ στη συνέχεια κατάφεραν να ξεφύγουν από τους συγγενείς του νεαρού και να «ταμπουρωθούν» στον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

«Απειλούν ότι θα σκοτώσουν την κόρη μου»

«Φώναζαν ότι θα πάρουν την κόρη μου μαζί τους και θα την σκοτώσουν. Στις 8 το πρωί ήρθαν ξανά στο σπίτι περίπου 15 άτομα και έκαναν μεγάλη φασαρία, μας απειλούσαν και μας έβριζαν. Φοβόμαστε μήπως σκοτώσουν τα παιδιά, αφού μας προειδοποίησαν ότι θα ξανά έρθουν το μεσημέρι», λέει στο protothema.gr, ο Ράμο, πατέρας της κοπέλας. «Το παλικάρι δεν είναι ανήλικο και η κόρη μου σε λίγο κλείνει τα 18. Εμείς ζητάμε βοήθεια από την αστυνομία για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα και υπάρξουν νεκροί, ενώ έχουμε μαζέψει ήδη τα πράγματά μας σε περίπτωση που χρειαστεί να φύγουμε από το σπίτι για να γλιτώσουμε», αναφέρει, τονίζοντας ότι θα προστατέψουν τα δύο παιδιά με κάθε τρόπο.
psithyroi-kardias__6_
psithyroi-kardias__1_

«Φοβόμαστε να μείνουμε, πλέον, στο σπίτι. Το αγόρι θέλει να ξεκινήσει την ζωή του με την Ναταλί, δεν θέλει να παντρευτεί άλλη γυναίκα. Η κόρη μου, επίσης, τον αγαπάει πολύ και είναι κρίμα να μην φτιάξουν μαζί την ζωή τους. Με απείλησαν ότι θα σκοτώσουν την Ναταλί, ακόμη κι αν χωρίσει με το παλικάρι», προσθέτει. Η οικογένεια ζει στο διαμέρισμα μαζί με έξι ανήλικα παιδιά αλλά και την έγκυο σύζυγο του αδελφού της Ναταλί και όλοι από χθες είναι τρομοκρατημένοι και φοβούνται ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.

«Αγαπιόμαστε και δεν υπάρχει περίπτωση να χωρίσουμε»

Η 17χρονη Ναταλία, δείχνει στο protothema.gr τα τραύματα που φέρει στα χέρια της από εχθές, όταν η οικογένεια του νεαρού της επιτέθηκε χτυπώντας την με τα ξύλα που κρατούσαν στα χέρια. Όπως δηλώνει, μπορεί να φοβάται για την ζωή τη δική της και της οικογένειάς της, όμως είναι αποφασισμένη να μείνει με τον άντρα που αγαπάει. «Δεν θα χωρίσουμε και ας δεχόμαστε πόλεμο. Η οικογένειά μου μας στηρίζει, εύχομαι το ίδιο να κάνει και η οικογένεια του Κώστα και να σταματήσουν τις επιθέσεις. Δεν κάνουμε κάτι κακό, αγαπιόμαστε και θέλουμε να περάσουμε μαζί τη ζωή μας», αναφέρει.
psithyroi-kardias__2_

Όπως λέει ο Κώστα στο protothema.gr, «εχθές προσπάθησα να τους μιλήσω αλλά επιτέθηκαν και σε εμένα. Η οικογένειά μου θέλει να παντρευτώ μία κοπέλα που βρήκαν από την Αθήνα. Ούτε ξέρω πως είναι αυτή η κοπέλα, ούτε που με νοιάζει. Εγώ την Ναταλία αγαπάω, μαζί της είμαι ερωτευμένος και δεν πρόκειται να χωρίσουμε για τίποτα. Ξέρω ότι θα συνεχίσουν γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αγάπη και θέλουν την άλλη κοπέλα για νύφη τους. Εγώ έφυγα από το σπίτι όμως, δεν πήρα ούτε ρούχα μαζί μου. Αν δεν αλλάξουν, δεν θα επιστρέψω εκεί γιατί τους φοβάμαι», αναφέρει.

Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, ζητάει από την αστυνομία, μετά την μήνυση που έχει καταθέσει, να αναλάβει δράση προκειμένου να σταματήσουν τα περιστατικά επιθέσεων. «Ήμασταν μέχρι τις 6 το πρωί στο αστυνομικό τμήμα, δώσαμε καταθέσεις και υποβάλαμε μήνυση. Όμως οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν κανέναν και αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν λίγες ώρες μετά και έκαναν μεγάλη φασαρία ξανά. Δεν μπορούμε να προστατευτούμε. Εχθές κατέστρεψαν τα παντζούρια του σπιτιού και προκάλεσαν ζημιές πάνω από 500 ευρώ. Δεν έχουμε χρήματα να τα φτιάξουμε και νοιώθουμε ότι κινδυνεύουμε. Παρακαλώ την Ελληνική Αστυνομία να μας προστατεύσει, εμείς κάναμε ότι μας είπαν εχθές», υπογραμμίζει.

Ειδήσεις σήμερα:

Η 18χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κόρινθο είχε χάσει τον κολλητό της πριν 1,5 χρόνο

Κορβέτες από τους Ιταλούς και τανκς από τους Γερµανούς αγοράζει η Ελλάδα

Όλα «δείχνουν» διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Gazprom, λέει το Βερολίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης