Φυλακές Κορυδαλλού - Ζωή Ράπτη: Εγκαινιάστηκε η 24ωρη λειτουργία του «ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»
Θεραπευτική Κοινότητα απεξάρτησης συνεχούς λειτουργίας αποκτά πλέον το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας
Τα εγκαίνια της νέας, 24ωρης λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε σήμερα η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη.
Τα εγκαίνια σηματοδοτούν τομή στην πορεία του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ αλλά και της γενικότερης προσπάθειας για ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες απεξάρτησης στο πλαίσιο του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος.
Η μετάβαση της Θεραπευτικής Κοινότητας σε 24ωρη λειτουργία 7 μέρες την εβδομάδα αναβαθμίζει το θεραπευτικό πλαίσιο και ενισχύει δραστικά την προσπάθεια των κρατουμένων για απεξάρτηση. Συγχρόνως, αυξάνεται η χωρητικότητα του Ξενώνα Διαμονής της Κοινότητας από 20 σε 28 άτομα, εξέλιξη που δίνει τη δυνατότητα θεραπείας σε περισσότερους κρατούμενους. Το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας μας αποκτά πλέον Θεραπευτική Κοινότητα απεξάρτησης συνεχούς λειτουργίας, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται για τη θεραπευτική διαδικασία.
Σήμερα εγκαινιάσαμε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου την 24ωρη λειτουργία της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. pic.twitter.com/uk39keP8Bq
Σημειώνουμε ότι το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού το 2021 εξυπηρέτησε συνολικά 584 άτομα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί χάρη στη νέα, διευρυμένη λειτουργία του. Οι υπηρεσίες του στη φυλακή διασυνδέονται με μονάδες υποδοχής και επανένταξης στην πόλη για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την εξάρτηση, την παραβατικότητα και τον εγκλεισμό, με στόχο την επανένταξη στην κοινωνία.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Το επαγγελματικό τμήμα της LG Electronics Hellas παρουσίασε το B2B όραμά του για το 2030 και την ανακαινισμένη B2B Academy, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του δέσμευση στην εκπαίδευση, την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων.