Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα των πυρκαγιών σε Ρέθυμνο και Πάτρα
Καλλιθέα Πατρών: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά - Συνεχίζεται η «μάχη» με επίγεια και εναέρια μέσα - Υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων η επόμενη ημέρα στο Ρέθυμνο
Καλύτερη είναι η εικόνα των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται σε Ρέθυμνο και Καλλιθέα Αχαΐας, σύμφωνα με τη νεώτερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το πρωί της Κυριακής.
Αν και οι φωτιές είναι ακόμη σε εξέλιξη, στο Ρέθυμνο στη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Βελτιωμένη είναι η εικόνα και στη δασική φωτιά, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Καλλιθέα Πατρών και στη συνέχεια πέρασε στον δήμο Ερυμάνθου.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Παράλληλα, συνεχίζουν το έργο τους οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται 118 πυροσβέστες, με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, οι οποίες επιχειρούσαν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά και να την κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.