Φωτιές: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, στη μάχη και εναέρια μέσα

Φωτιές: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, στη μάχη και εναέρια μέσα

Συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς τέσσερις  ειδικές μονάδες δασικών επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), 3 ελικόπτερα, 16 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ - Τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης

pyrosvestiki-elikoptero
Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντές, το προσωπικό της Περιφέρειας και του Δήμου Αγίου Βασιλείου για να περιορίσουν τις φλόγες στην μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο.  Επιπλέον, γύρω στις 3 το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην περιοχή του Κόρακα στο Ροδάκινο Αγίου Βασιλείου.

Συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς τέσσερις ειδικές μονάδες δασικών επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), 3 ελικόπτερα, 16 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.



Η ατμόσφαιρα στο χωριό Ορνέ είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία φυγάδευσαν τους ηλικιωμένους σε κοντινά χωριά και συγγενικά σπίτια. Παράλληλα, κτηνοτρόφοι απομάκρυναν τα ζώα τους από την περιοχή.

Στο μεταξύ, δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο, ζήτησαν αρχικά την συνδρομή του Κέντρου Υγείας Σπηλίου προκειμένου μια 92χρονη κατάκοιτη να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Κλείσιμο
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης.


Μεγάλη φωτιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου


Σημαντικός αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων όλου του νησιού μάχεται τις φλόγες, και αυτή την ώρα δεν υπάρχει αυτή κίνδυνος και για τα δύο χωριά. Προηγουμένως είχε γίνει προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από την Ορνέ με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει στα ογδόντα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται. Αυτή την ώρα 17 οχήματα βρίσκονται στο σημείο της φωτιάς με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων και δεκάδων πυροσβεστών.

Οι φλόγες οι οποίες τροφοδοτούνται από τον ισχυρό άνεμο που πνέει στην περιοχή, κατακαίουν γεωργική αγροτική έκταση και μέρος χορτολιβαδικής και όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, «τα χωριά δεν κινδυνεύουν πλέον, η πυρκαγιά έχει πορεία προς τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη και πιστεύω ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να την τιθασεύσουν».



Από πλευράς του Δήμου 20 υδροφόρες συμμετέχουν στην κατάσβεση ενώ στις προσπάθειες τις επίγειες βοηθούν από αέρος δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.




Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ανέφερε πως εκκενώθηκε το χωριό Ορνέ.




Δείτε φωτογραφίες

fotiatora-vrisi




kriti-fotiatora-fotieskriti


FOTIA-RETHYMNO-1
FOTIA-RETHYMNO-12
FOTIA-RETHYMNO-13


Ειδήσεις σήμερα:

Χτύπησε τη γυναίκα του και την κόρη της που πήγε να τη σώσει

Πάτρα: Ο 49χρονος λίγες ώρες πριν πεθάνει έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό

Τσιτσιπάς: Ποτέ δεν είχα καταλάβει πόσο σύντομος είναι ο μήνας, μέχρι που πλήρωσα ενοίκιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης