Eμπρηστική επίθεση στο Real Group: Η ΕΛΑΣ εξετάζει σύνδεση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Eμπρηστική επίθεση στο Real Group: Η ΕΛΑΣ εξετάζει σύνδεση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως το συγκεκριμένο χτύπημα αποτελεί κλιμάκωση μιας σειράς επιθέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με αφορμή το αίτημα αποφυλάκισης γνωστού, αναρχικού κρατούμενου

5644022_2
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της κρατικής Ασφάλειας για την εμπρηστική επίθεση χθες τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Real News και του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM στην λεωφόρο Κηφισίας.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως το συγκεκριμένο χτύπημα αποτελεί κλιμάκωση μιας σειράς επιθέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με αφορμή το αίτημα αποφυλάκισης γνωστού, αναρχικού κρατούμενου.

5644015


Μάλιστα, τα στελέχη της Ασφάλειας δεν αποκλείουν να υπάρξει άμεσα και ανάληψη ευθύνης από αντιεξουσιαστική ομάδα για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real Group.

5644012
Κλείσιμο


Οι αστυνομικοί έχουν ήδη στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου στο οποίο διακρίνονται οι δύο, μαυροντυμένοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους καθώς φοράνε κουκούλες και γάντια, να τοποθετούν τον εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο.

5644008


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, αρχικά, επιχείρησαν να ανέβουν μέχρι τους ορόφους, ωστόσο, το ασανσέρ ήταν κλειδωμένο για λόγους ασφαλείας με αποτέλεσμα να αφήσουν τα γκαζάκια στην κεντρική είσοδο.

Στη συνέχεια, η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη του αυτοσχέδιου, εμπρηστικού μηχανισμού επεκτάθηκε μέσω του αεραγωγού στον τρίτο όροφο και από εκεί στα γραφεία του Real Group.

Τα υπολείμματα του μηχανισμού καθώς και το τέταρτο γκαζάκι που περισυνέλεξαν οι αρχές στο κλικακοστάσιο έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για επεξεργασία.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Σήμανσης διεξάγουν εξονυχιστικές έρευνες στην είσοδο αλλά και στα υπόλοιπα σημεία από τα οποία πέρασαν οι δράστες προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν "ίχνη" που άφησαν πίσω τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Οδηγός επιβίωσης με τις διαφορετικές δόσεις προς την εφορία

Ενέργεια: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την επάρκεια της αγοράς - Φόβοι για στοπ της Ρωσίας στο φυσικό αέριο

Σεξουαλική βία εκτός γηπέδων: Η σκοτεινή πλευρά των άσων της μπάλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης