Καιρός – Καλλιάνος: Από αύριο κοπάζουν οι άνεμοι στις περιοχές που ξέσπασαν πυρκαγιές
Οι άνεμοι πνέουν σε Πικέρμι και Πόρτο Γερμενό μέχρι και 7-8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των γιατρών – Καλύτερη η εικόνα από το βράδυ, ωστόσο δεν θα έχει άπνοια
Μέχρι αύριο αναμένεται να κοπάσουν οι βόρειοι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπου έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, με τις ριπές του ανέμου να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των αρχών να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα.
Ο κ. Γιάννης Καλλιάνοςμετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών μιλώντας στο protothema.gr, εξήγησε ότι το δύσκολο διάστημα θα διαρκέσει μέχρι σήμερα το βράδυ, ενώ στη συνέχεια, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν, χωρίς να σημαίνει ότι θα υπάρχει άπνοια.
Ειδικότερα, στο Πικέρμι και στο Πόρτο Γερμενό,αναμένονται μέχρι το βράδυ ριπές τοπικά 7-8 μποφόρ, που αύριο θα υποχωρήσουν στα 5-6 μποφόρ.
Μέχρι το βράδυ, άνεμοι 6-7 μποφόρ αναμένονται τοπικά σε Ιτέα και Κρανίδι, όπου επίσης υπάρχουν μέτωπα της φωτιάς. Ωστόσο, και εκεί αναμένεται υποχώρηση των ανέμων στα 5-6 μποφόρ.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.