Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ηρακλείου, όταν ξέσπασε καβγάς μεταξύ τριών νεαρών γυναικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ζευγάρι γυναικών από την Ολλανδία περίμενε μέσα στον συνωστισμό να ολοκληρωθεί η διαδικασία των απαιτούμενων ελέγχων ώστε να επιβιβαστούν στην πτήση τους για τον τελικό προορισμό τους.
Την ώρα της αναμονής, ωστόσο, μια επίσης νεαρή τουρίστρια από τη Γαλλία που και εκείνη περίμενε να ολοκληρωθούν οι διεκπεραιώσεις πριν από το ταξίδι της, φαίνεται πως άρχισε να φλερτάρει τη μία από τις Ολλανδέζες, η οποία ανταποκρινόταν στην προσέγγιση. Όταν η σύντροφός της αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, εξερράγη και τα πνεύματα οξύνθηκαν πολύ γρήγορα.
Μέσα σε ένα τεταμένο κλίμα από τις καθυστερήσεις, που σημειώνονταν στις αναχωρήσεις των πτήσεων, ο καβγάς άναψε και οι τρεις γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια.
Χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών του Τμήματος Αερολιμένα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Εν τέλει, δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις, και οι πρωταγωνίστριες του επεισοδίου ζήτησαν η μία στην άλλη «συγγνώμη», δηλώνοντας ότι όλα ήταν προϊόν παρεξήγησης. Για την ιστορία καμία από τις πλευρές δεν υπέβαλε μήνυση στην άλλη.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.