Θεσσαλονίκη: Οθωμανικό πηγάδι έκρυβε η τρύπα που άνοιξε στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Οθωμανικό πηγάδι έκρυβε η τρύπα που άνοιξε στο κέντρο της πόλης

Μετά την αυτοψία ειδικού, εκτιμάται ότι το πηγάδι δεν έχει αρχαιολογική αξία

thess_pigadi_mk__8_
Μια μεγάλη τρύπα στο οδόστρωμα, βάθους τεσσάρων μέτρων, άνοιξε το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καμάρας, προκαλώντας αναστάτωση αλλά και ταλαιπωρία στους οδηγούς. 

Στο σημείο όπου η άσφαλτος υπέστη καθίζηση, κλήθηκε η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης και όλοι οι πιθανοί εμπλεκόμενοι φορείς, όπως η ΕΥΑΘ και η ΔΕΠΑ, ενώ η τροχαία χρειάστηκε να διακόψει την κίνηση των οχημάτων για περίπου μιάμιση ώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αυτοψία αρχαιολόγου ο οποίος κλήθηκε στο σημείο και εξέτασε την τρύπα στην άσφαλτο με ειδική κάμερα, εκτιμάται ότι πρόκειται για πηγάδι οθωμανικής εποχής, και δεν έχει καμία απολύτως αρχαιολογική αξία. 

Πηγάδι του 19ου αιώνα πιθανολογείται ότι αποκάλυψε η τρύπα που άνοιξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης(1)


"Ειδοποιηθηκαμε το πρωί για μια τρύπα στην άσφαλτο και ανοίγοντας είδαμε ότι πρόκειται για ένα πηγάδι με μεγάλο βάθος. Κλήθηκε η αρχαιολογική Υπηρεσία που το φωτογράφισε, ήρθε η ΕΥΑΘ για να δούμε μήπως πρόκειται για διαρροή από αποχέτευση και ύστερα προχωρήσαμε στο "μπάζωμα" της τρύπας", ανέφερε στο protothema.gr ο διευθυντής της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δ. Θεσσαλονίκης, Νίκος Μεσημέρης.
Κλείσιμο
Πηγάδι του 19ου αιώνα πιθανολογείται ότι αποκάλυψε η τρύπα που άνοιξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης(2)


Σημειώνεται ότι συνεργεία του Δήμου μέχρι και αυτήν την ώρα εργάζονται για την αποκατάσταση του οδοστρώματος ενώ εργασίες αναμένεται να γίνουν και το Σαββατοκύριακο που η κίνηση στο σημείο θα είναι λιγότερη. Επί τόπου βρίσκεται και η Τροχαία η οποία ρυθμίζει την κυκλοφορία, ενώ η τρύπα έχει κλείσει με προσωρινό τρόπο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος.
thess_pigadi_mk__1_
thess_pigadi_mk__3_
thess_pigadi_mk__2_
thess_pigadi_mk__4_
thess_pigadi_mk__5_
thess_pigadi_mk__6_
thess_pigadi_mk__7_
thess_pigadi_mk__8_
thess_pigadi_mk__9_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης