Κρήτη: 34χρονος κρατούμενος απαγχονίστηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού

Κρήτη: 34χρονος κρατούμενος απαγχονίστηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού

Ο άνδρας από τη Συρία κατάφερε να φτιάξει θηλιά από ηλεκτρικά καλώδια - Το δεύτερο περιστατικό θανάτου κρατουμένου μέσα σε λίγες ώρες

alikarn
Τέλος στη ζωή του, λίγες ώρες αφότου έφτασε στο Ηράκλειο, έβαλε ένας 34χρονος κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, ένας 34χρονος Σύρος μεταφέρθηκε την Τρίτη στις φυλακές του Ηρακλείου με το πλοίο της γραμμής και βάση πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό μπήκε προσωρινά μόνος του σε άλλο κελί, στον χώρο όπου υπάρχει γι' αυτές τις περιπτώσεις. Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε ληστείες.

Λίγο αργότερα, φαίνεται πως κατάφερε να φτιάξει από ηλεκτρικά καλώδια έναν αυτοσχέδιο βρόχο και κρεμάστηκε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας σωφρονιστικός υπάλληλος αντιλήφθηκε το συμβάν και προσπάθησε να τον βοηθήσει, ωστόσο χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το άψυχο σώμα του 34χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στο σωφρονιστικό κατάστημα επικράτησε αναστάτωση. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό θα ερευνηθούν, ενώ ήδη έχει διαταχθεί η σχετική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως αυτός ήταν ο δεύτερος θάνατος κρατουμένου σήμερα στην Κρήτη, καθώς νωρίτερα είχαμε περιστατικό στις φυλακές των Χανίων.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε φωτιά σε κελί στο πειθαρχείο, στην καινούρια πτέρυγα των φυλακών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι τη φωτιά έβαλε ο ίδιος ο κρατούμενος κελιού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και συγκρατούμενών του.

Κλείσιμο
Συνέπεια της φωτιάς ήταν ο σοβαρός τραυματισμός, με εγκαύματα, ενός αλλοδαπού κρατούμενου, 26 ετών, λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.


Ειδήσεις σήμερα:

Την ανιούσα πήρε ξανά το ιικό φορτίο στα λύματα - Αύξηση 100% στη Θεσσαλονίκη και 66% στην Αττική

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Οι συνήγοροι της οικογένειας ζητούν αναίρεση για το ελαφρυντικό στον Κορκονέα

Ισόβια για τους δολοφόνους ζητά η μητέρα του 42χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Ραφήνα - «Να σαπίσουν στη φυλακή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης