Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο οδηγός λεωφορείου για έκθεση του 11χρονου που δεν φορούσε μάσκα σε κίνδυνο

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο οδηγός λεωφορείου για έκθεση του 11χρονου που δεν φορούσε μάσκα σε κίνδυνο

Το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο - Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου

ktel-thessaloniki-arthro
Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο οδηγός του αστικού λεωφορείου που κατηγορείται ότι κατέβασε έναν 11χρονο από το λεωφορείο επειδή δεν φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον οδηγό για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όταν το παιδί αναγκάστηκε να αποβιβαστεί από το λεωφορείο κοντά στην περιοχή του Μελισσοχωρίου, στον δήμο Ωραιοκάστρου, επειδή δεν φορούσε προστατευτική μάσκα και ύστερα από σύσταση που έκανε οδηγός. Όπως κατήγγειλε ο πατέρας του μετά το περιστατικό, ο 11χρονος χρειάστηκε να περπατήσει μόνος του σε επαρχιακό δρόμο, μέσα στον καύσωνα για περίπου τρία χιλιόμετρα, ενώ η μητέρα του τον εντόπισε μετά από μιάμιση ώρα.

«Δεν απευθύνθηκα ποτέ στο παιδί προσωπικά για να του ζητήσω να κατέβει»

Ο 58χρονος οδηγός υποστήριξε στην απολογία του ότι το παιδί ανέβηκε στο λεωφορείο χωρίς να φοράει μάσκα και δεν του έκανε ποτέ προσωπική παρατήρηση. Όπως είπε, το παιδί κάθισε στις πίσω θέσεις του λεωφορείου, μέσα στο οποίο υπήρχαν αρκετά άτομα. «Δεν είδα ότι κατέβηκε το παιδί, δεν απευθύνθηκα ποτέ στο παιδί προσωπικά για να του ζητήσω να κατέβει ή οτιδήποτε άλλο. Δεν γνωρίζω πόσα άτομα ανέβηκαν και κατέβηκαν στη συγκεκριμένη στάση», είπε ο οδηγός, σημειώνοντας ότι μίλησε στον 11χρονο μόνο για να του πει ότι δεν πρέπει να φοράει την μπλούζα του στο πρόσωπο - αντί για μάσκα - γιατί δεν είναι σωστό.

«Μόλις έκανα σύσταση προς όλους, κάποιοι επιβάτες δεν έβαλαν μάσκα αλλά δεν τους έκαναν άλλη παρατήρηση και συνέχισα το δρομολόγιο. Δεν έκανα διάλογο με τον ανήλικο, του είπα ότι δεν πρέπει να φοράει την μπλούζα του στο πρόσωπο γιατί δεν είναι σωστό. Πολλοί ακούν τις συστάσεις και δεν κατεβαίνουν, δεν γνώριζα ότι το παιδί δεν συνοδεύεται. Δεν τον ρώτησα αν συνοδεύεται, δίπλα του καθόταν άλλος νεαρός. Δεν φαντάστηκα ότι θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής μόνος του», είπε, σημειώνοντας ότι δεν αντιλήφθηκε τη στιγμή που το παιδί κατέβηκε από το λεωφορείο.

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο οδηγός λεωφορείου για έκθεση του 11χρονου που δεν φορούσε μάσκα
Κλείσιμο


Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο οδηγός λεωφορείου για έκθεση του 11χρονου που δεν φορούσε μάσκα


Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο οδηγός λεωφορείου για έκθεση του 11χρονου που δεν φορούσε μάσκα


«Δεν τον έδιωξε, ούτε του είπε προσωπικά “κατέβα”» λέει ο πατέρας

Ο πατέρας του παιδιού στην κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο, ανέφερε ότι «το συμβάν είναι λήξαν, εφόσον το παιδί είναι καλά», ανασκευάζοντας μέρος των όσων είχε καταγγείλει όταν υπέβαλε μήνυση κατά του οδηγού.

«Θα μπορούσε αν ήθελε να ζητήσει βοήθεια, είτε από το βενζινάδικο είτε από κατοίκους», σημείωσε. Στην συνέχεια περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα του μετέφερε ο γιος του, επιβεβαιώνοντας τη σειρά των γεγονότων. «Το παιδί υπάκουσε στην παρατήρηση και κατέβηκε, παρά τον καύσωνα, από το λεωφορείο. Τον ψάχναμε περίπου 45’ λεπτά, επειδή ενώ τον καλούσαμε είχε βάλει το κινητό στη τσάντα και δεν απαντούσε», συμπλήρωσε.

«Έκοψε το εισιτήριό του, βρήκε και έναν φίλο του μεγάλου μου γιου και κάθισαν μαζί. Στο Μελισσοχώρι ο κατηγορούμενος σταμάτησε και είπε ότι όποιος δεν φοράει μάσκα πρέπει να κατέβει. Δεν τον έδιωξε ο άνθρωπος ούτε του είπε προσωπικά "κατέβα". Αυτό θεώρησε ο γιος μου που ίσως τρομοκρατήθηκε το παιδί», είπε ο πατέρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο γιος του ταράχτηκε, καθώς δεν είχε μονάδες στο κινητό και ξεκίνησε να επιστρέφει σπίτι με τα πόδια. «Ξέρει τον δρόμο, είναι χωριατόπαιδο. Μετά τον βρήκε η γυναίκα μου και όλα ήταν καλά», ανέφερε, τονίζοντας ότι την μήνυση εις βάρος τού οδηγού την υπέβαλε γιατί στο αμαξοστάσιο που κάλεσε για να ρωτήσει τι συμβαίνει και να ζητήσει εξηγήσεις, ήταν εριστικοί απέναντί του και του μίλησαν άσχημα.


Ειδήσεις σήμερα:

Την ανιούσα πήρε ξανά το ιικό φορτίο στα λύματα - Αύξηση 100% στη Θεσσαλονίκη και 66% στην Αττική


Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Οι συνήγοροι της οικογένειας ζητούν αναίρεση για το ελαφρυντικό στον Κορκονέα


Ισόβια για τους δολοφόνους ζητά η μητέρα του 42χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Ραφήνα - «Να σαπίσουν στη φυλακή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης