Ξάνθη: Συνέλαβαν έναν από τους ληστές του τροχόσπιτου
Αφού ξυλοκόπησαν τον παραθεριστή που βρισκόταν μέσα στο όχημα, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν - Αναζητούνται οι τρεις συνεργοί
Μάνος Τσαγκαράκης
Πριν εκπνεύσουν τα χρονικά όρια του αυτοφώρου ταυτοποιήθηκε ένας από τους τέσσερις κακοποιούς που είχαν εισβάλει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σε ένα τροχόσπιτο σε οικισμό της Ξάνθης και είχαν ξυλοκοπήσει άγρια τον ένοικο για να τον ληστέψουν.
Πρόκειται για έναν Έλληνα ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, με την οποία παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθούν και τα στοιχεία ταυτότητας των τριών άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργών του.
Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, όρμησαν ξαφνικά μέσα στο τροχόσπιτο την ώρα που ο Έλληνας ένοικος κοιμόταν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν χτυπώντας τον με γροθιές σε διάφορα σημεία του σώματός του. Στην συνέχεια, ερεύνησαν ανενόχλητοι τους χώρους του τροχόσπιτου, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν και διέφυγαν.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας