Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη με την πυρκαγιά στην Πέλλα - Επιχειρούν έξι εναέρια μέσα

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη με την πυρκαγιά στην Πέλλα - Επιχειρούν έξι εναέρια μέσα

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο αέρας ο οποίος χτυπάει από τέσσερις πλευρές», ανέφερε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, τονίζοντας ότι δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή

288260859_5208061545913865_740716166741641287_n
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Μενηίδος του δήμου Σκύδρας Πέλλας.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τέσσερα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος επιχειρούν με ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο από την πρώτη στιγμή, το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς η κατεύθυνση του ανέμου αλλάζει συνεχώς και το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είναι ιδιαίτερα δύσβατο.

Πρόσθεσε δε, πως έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός και στο έργο των πυροσβεστών συμβάλουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου.

Κλείσιμο


«Ευτυχώς που πετάνε τα εναέρια μέσα και πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς η πυρκαγιά είναι μεγάλη. Αυτό που κατακαίει είναι κυρίως θαμνώδη έκταση και ευτυχώς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και έχουμε προλάβει τα χειρότερα. Πριν από λίγο βοηθήσαμε ούτως ώστε να μη καεί μία κτηνοτροφική μονάδα και συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη. Δημιουργούμε διαρκώς αντιπυρικές ζώνες και κόβουμε δέντρα για να ανοίξουμε δρόμους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο αέρας ο οποίος χτυπάει από τέσσερις πλευρές», ανέφερε ο κ. Τζαμτζής, τονίζοντας ότι δεν απειλείται καμία κατοικημένη περιοχή.




Ειδήσεις σήμερα:

Το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, λέει η Αθήνα

Δύο καταγγελίες για βιασμό αντιμετωπίζει η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Δείτε τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης