Τουρκικό κανάλι: «Εντύπωση προκαλεί η ελληνική σημαία στην Ψέριμο»

Τουρκικό κανάλι: «Εντύπωση προκαλεί η ελληνική σημαία στην Ψέριμο»

Και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Ηaber Clobal στοχοποιεί το ελληνικό νησί. «Ασαφές το ιδιοκτησιακό καθεστώς της» υποστηρίζει προκλητικά

ellinotourkika_pserimos_xr
Μετά την προκλητική στοχοποίηση της Ψερίμου από Anadolu και TRT Haber, που μετέδωσαν εικόνες από το νησί και τις στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται σε αυτό, την «σκυτάλη» πήρε το δίκτυο Ηaber Global που κατηγόρησε την Ελλάδα ακόμη και για την… ελληνική σημαία που υπάρχει ζωγραφισμένη επάνω σε βράχο.

Ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή, στη λογική «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», το Haber Global υποστήριξε πως στην Ψέριμο, που απέχει 8 χλμ από τα τουρκικά παράλια, το καθεστώς είναι «ασαφές» ωστόσο η Ελλάδα έχει εξοπλίσει το νησί.

Αναφέρει συγκεκριμένα το ρεπορτάζ : «Στο νησί Ψέριμος που βρίσκεται στα 8 χιλιόμετρα ανοιχτά από την Αλικαρνασσό και έχει ασαφές καθεστώς κυριαρχίας, καταγράφηκαν βαριά όπλα της Ελλάδας. Στο νησί που παρά το ότι πρέπει να είναι αφοπλισμένο καταγράφονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ζωγραφίστηκε και η ελληνική σημαία. Σύμφωνα με απόστρατους αυτό είναι μία προβοκάτσια. Στην περιοχή του Αιγαίου που είναι γνωστή ως Δωδεκάνησα, υπάρχουν κάποια νησιά, νησάκια και βραχονησίδες με ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ένα εξ αυτών είναι η Ψέριμος πού είναι το κοντινότερο νησί προς την περιοχή Τουργκούτρεϊς του νόμου Αλικαρνασσού». (μετάφραση : tourkikanea.gr).

MİÇOTAKİS HESAP VER! Türkiye'nin Dibindeki Adadaki Skandal Görüntülendi

Οι βολές του Haber Global στρέφονται και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκλη, λόγω της πρόσφατης επίσκεψής του στο νησί, στο οποίο -όπως αναφέρει προκλητικά το ρεπορτάζ- η Ελλάδα «έστησε μια βάση». Εντύπωση τέλος κάνει και η … ελληνική σημαία. «Το νησί Ψέριμος ήρθε στην επικαιρότητα τις προηγούμενες μέρες, με την επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη. Το νησί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι κλειστό προς εποικισμό και αφοπλισμένο, αλλά η Ελλάδα κατά παράβαση του δικαίου έστησε μία βάση στο νησί. Εντύπωση προκαλεί η ελληνική σημαία στο νησί» ακούγονται να λέγονται στο προκλητικό ρεπορτάζ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν έσχες: Σήμερα στην δημοσιότητα οι δηλώσεις των πολιτικών


Mad Video Music Awards 2022: Οι καλύτεροι στη σκηνή και το επεισόδιο στα VIP που αμαύρωσε το πάρτι - Δείτε βίντεο


Καιρός: Κορυφώνεται σήμερα ο καύσωνας με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42°C
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης