Εκκλησία της Ελλάδος: Οι πιστοί να είναι προσεκτικοί με την εκστρατεία προσηλυτισμού νεοπροτεσταντικής οργάνωσης

Εκκλησία της Ελλάδος: Οι πιστοί να είναι προσεκτικοί με την εκστρατεία προσηλυτισμού νεοπροτεσταντικής οργάνωσης

Μήνυμα προς τους πιστούς από την Εκκλησία, ενόψει της ευρείας κλίμακας εκστρατεία της οργάνωσης «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» - Η εκστρατεία θα γίνει το διάστημα 3 - 9 Ιουλίου 2022, στους νομούς Καρδίτσας, Φωκίδας και Φθιώτιδας

ekklisia_1
Μήνυμα αφύπνισης προς τους πιστούς στέλνει η Εκκλησία της Ελλάδος λέγοντας ότι προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτε-σταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» , προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακας εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 - 9 Ιουλίου, στους νομούς Καρδίτσας, Φωκίδας καί Φθιώτιδας.


«Δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό» ξεκαθαρίζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος που έλαβε γνώση από την καθ΄ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για τη νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτε-σταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Και τονίζει ότι: «Πρόκειται για μια από τις εκατοντάδες αιρετικές ομάδες, που προέκυψαν ἀπό τίς πολλαπλές διασπάσεις τοῦ Προτεσταντισμού. Υπενθυμίζομε ότι η εν λόγῳ νεοπροτεσταντική οργάνωση, όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, θεωρεί τήν Ορθόδοξη Πίστη «πνευματικά δεσμά αιώνων». Παραλλήλως η ίδια κίνηση διατυπώνει ανιστόρητους και προσβλητικούς ισχυρισμούς σε πρόσφατη ενημερωτική της ανάρτηση στο διαδίκτυο. Μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα είναι ένα έθνος που το Ευαγγέλιο έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Το πνευματικό σκοτάδι και η απιστία κυριαρχούν».

Η κίνηση αυτή προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακας εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 - 9 Ιουλίου 2022, στους νομούς Καρδίτσας, Φωκίδας καί Φθιώτιδας. Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία αγωνιζομένη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα Αυτής την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της και επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.


«Προσοχή στους ψευδοαγίους» ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Προσοχή στους ψευδοαγίους συνέστησε στους πιστούς, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με εγκύκλιο του που διαβάστηκε χθες, σε όλους τους Ναούς.

Κλείσιμο
Το εγκύκλιο σημείωμα με θέμα «Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και οι ψευδοπροφήτες» έστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις, στο οποίο τονίζεται ότι «στην σημερινή εποχή πλήθυναν οι εντός της Εκκλησίας ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έχουν παρασύρει έναν αριθμό πιστών και κινδυνεύουν να καταλήξουν σε σχίσμα ή αίρεση».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΙΣ Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος Ανθης λέει στο «protothema.gr» « κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν υποκατάστατα και μεσάζοντες σε άτομα που εμπορεύονται την ευσέβεια και την πίστη». Για να τονίσει ότι «προβάλλονται ψεύτικα πρότυπα στην ζωή των χριστιανών» καλώντας τους πιστούς να προσέχουν και να αφυπνισθούν. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιωτίδος επισημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα και στην επαρχία και στην Αθήνα από άτομα που εμπορεύονται την αδυναμία και την ολιγοπιστία, για να πει ότι «Δεν είναι υγιές αυτό. Προσοχή στους αγύρτες και στους ψευδοπροφήτες». Ο κ. Τιμόθεος εξηγεί ότι «η κατάσταση αυτή ευνοεί ανθρώπους που δεν έχουν αληθινή πίστη και χρειάζονται «συνταγή» για την πίστη τους».

Ειδήσεις σήμερα:

«Κλείδωσαν» οι τελικές αποφάσεις για το νέο Fuel Pass - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο


Alert! Κατατέθηκε το πόρισμα: Εγκληματική ενέργεια με ασφυκτικό θάνατο για Μαλένα και Ίριδα


Δείτε φωτογραφία: Η στιγμή που εξαγριωμένοι γονείς επιτίθενται στον επιδειξία στα Άνω Λιόσια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης