ΑΠΘ: Νέα διαμαρτυρία φοιτητών κατά της αστυνομικής παρουσίας

ΑΠΘ: Νέα διαμαρτυρία φοιτητών κατά της αστυνομικής παρουσίας

«Ετοιμάζονται» για καταλήψεις

foithtess
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη φοιτητικών συλλόγων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αντιπροσωπεία φοιτητών συγκεντρώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών και στη συνέχεια κινήθηκαν με πορεία έως την Κοσμητεία της Σχολής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να φωνάξουν συνθήματα, μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και περιφρουρούν τον χώρο της υπό κατασκευής βιβλιοθήκης.

Όπως ανέφεραν οι φοιτητές, διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας εντός του campus και ζητούν την άμεση αποχώρησή τους, ενώ τονίζουν ότι είναι ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο που αφορά τα ΑΕΙ και στην πανεπιστημιακή αστυνομία.
diamartyria-apth__1_
diamartyria-apth__2_
diamartyria-apth__3_

Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα για το αυριανό φοιτητικό συλλαλητήριο το οποίο θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην Καμάρα και έκαναν γνωστό ότι από την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σχολών και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Το αίτημα που ενώνει τους φοιτητές είναι η άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τον πανεπιστημιακό χώρο. Δεν έχουν καμία θέση σε αυτόν. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες της πραγματικής αιτίας της παραμονής τους στο campus, με συναδέλφους μας την ώρα που διαβάζουν στην κεντρική βιβλιοθήκη να βγαίνουν δακρυσμένοι από τα χημικά, να βλέπουμε τραυματισμούς συναδέλφων μας μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και καθημερινές ρίψεις χημικών. Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να ακούσει τα δίκαια αιτήματά μας, να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από το πανεπιστήμιο και να μην σκεφτεί, ούτε μια στιγμή, να φέρει τον νέο νόμο - πλαίσιο μέσα στη βουλή, καθώς διαλύει ακόμη παραπάνω τις σπουδές μας, μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα και εμάς σε πελάτες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής, Τάσος Παπαδόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσαν οι υπογραφές για το καζίνο στο Ελληνικό – Επένδυση άνω του 1 δισ. ευρώ

Έρχονται μπόρες και στην Αττική, οι πρώτες εκτιμήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Νέα πρόκληση από Τούρκο αναλυτή: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ιδιοκτησίας των Δωδεκανήσων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης