Καιρός στην Αθήνα: Τετραήμερο ζέστης με υψηλές θερμοκρασίες, 36άρια την Κυριακή - Δείτε χάρτες

Καιρός στην Αθήνα: Τετραήμερο ζέστης με υψηλές θερμοκρασίες, 36άρια την Κυριακή - Δείτε χάρτες

Ζεστό Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες - Δείτε χάρτες

kairosstinathina-kairosaurio-zestitora-thermokrasiestora-kairostora
Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην Αθήνα μέχρι και την Κυριακή θα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη που θα «οδηγήσει» τον  υδράργυρο σε υψηλά επίπεδα. 

Σήμερα η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα αγγίξει τους 33 βαθμούς το μεσημέρι και θα επικρατεί ηλιοφάνεια  με ανέμους έως πέντε μποφόρ. Στα ίδια πίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και τις επόμενες δύο ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ την Κυριακή το θερμόμετρο θα δείξει 36 βαθμούς! 

kairosathina-kairoskiriaki-kairos


Ηλιοφάνεια αύριο ξανά με τοπικές βροχές στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, ενίσχυση των ανέμων και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

Την Πέμπτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 29 βαθμούς), 19 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 35 βαθμούς), 18 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στο Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στη Δυτική Στερεά έως τους 34 βαθμούς), 19 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 18 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 30 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και ορεινά τμήματα αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, αυξημένες στα γύρω ορεινά αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Οι θερμοκρασίες την Πέμπτη σε δέκα μεγάλες πόλεις - Χάρτης του freemeteo

kairosaurio-kairospempti-thermokrasies



Ειδήσεις σήμερα:

«Πρεμιέρα» των Πανελλαδικών αύριο για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Με ζέστη ξεκινά ο Ιούνιος - Υψηλές θερμοκρασίες το πρώτο δεκαήμερο, 34άρια σήμερα στην Αττική

Ένα βήμα πιο κοντά η ψηφιακή κάρτα εργασίας: Όλη η απόφαση, τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης