Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των αρχών νέες ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Πρόταση για εκταφή της Μαλένας

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των αρχών νέες ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Πρόταση για εκταφή της Μαλένας

Οι ζωγραφιές έγιναν επτά μήνες μετά τον θάνατο της Μαλένας με το 9χρονο κορίτσι να γεμίζει με… έντονα χρώματα, χριστουγεννιάτικα σκίτσα  - Κατέθεσε η ιατροδικαστής που έβαλε την υπογραφή της, στην εξέταση που έγινε στη σορό της Μαλένας το 2019

malena_tzwrtzina
Στο μικροσκόπιο των αρχών και της ειδικής παιδοψυχολόγου που έχει ορίσει η ανακρίτρια, στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, μπαίνουν νέες ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, τις επίμαχες ζωγραφιές σχεδίασε η Τζωρτζίνα από την Πάτρα τον Νοέμβριο του 2019, επτά μήνες, δηλαδή, μετά τον θάνατο της Μαλένας με το 9χρονο κορίτσι να γεμίζει με… έντονα χρώματα, χριστουγεννιάτικα σκίτσα.

«Μερικές λέξεις είναι επαναλαμβανόμενες και άλλες είναι πρωτόγνωρες. Θα δούμε τις ζωγραφιές που δεν είναι πολύ καλές, θα δούμε τις μη επαναναλαμβανόμενες λέξεις και θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα. Τα παιδιά έχουν μια μαγική ικανότητα να καταγράφουν αυτά που αισθάνονται ζωγραφίζοντας ή μιλώντας άλλα πρέπει να είμαστε σίγουροι γι’ αυτά που λέμε», δήλωσε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Οι ζωγραφιές αυτές ήρθαν στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά το νέο αποκαλυπτικό σημείωμα της Τζωρτζίνας στο οποίο η 9χρονη χαρακτηρίζει τη μάνα της «κακιά» και «εγωίστρια».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ckcbrmqw0ebt)


Το κοριτσάκι με τον δικό του τρόπο, τον παιδικό, προσπάθησε από ό,τι φαίνεται να αποτυπώσει στο χαρτί τα συναισθήματά του. Γράφει χαρακτηριστικά: «Χωριό όχι – Μαμά είσαι κακιά. Καρδούλα μαμά όχι» και έχει βάλει Χ πάνω στην καρδούλα, ενώ μια γραμμή πιο κάτω γράφει «εγωίστρια» και μετά με μολύβι βλέπουμε μια μουτζούρα.

Κλείσιμο
Πρόκειται για σημειώσεις που βρέθηκαν σε τετράδιο που χρησιμοποιούσε στο σχολείο, που έγραφε ασκήσεις της. Όλα αυτά φυσικά πριν το μεγάλο επεισόδιο που οδήγησε το παιδί στην εγκεφαλοπάθεια, καθώς μετά από αυτό δεν ήταν δυνατόν η Τζωρτζίνα να γράψει.

Κατέθεσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα – Πρόταση για εκταφή της Μαλένας

Στο μεταξύ, κάτω από άκρα μυστικότητα η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής για την πολύκροτη υπόθεση στην Πάτρα. Πρόκειται για την ιατροδικαστή που έβαλε την υπογραφή της, στην εξέταση που έγινε στη σορό της Μαλένας το 2019, όταν το μόλις 3,5 ετών κορίτσι, πέθανε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Τότε η μικρή είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μπροστά στη Ρούλα Πισπιρίγκου, μια μέρα που οι γιατροί σκέφτονταν να της δώσουν εξιτήριο. Από τότε ακολούθησαν οι θάνατοι και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, με την υπόθεση να περνά στα χέρια του Ανθρωποκτονιών και την 33χρονη να βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ckcf4hmugslt)


Πιο αναλυτικά στην Ασφάλεια Αττικής κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που το 2019 είχε αποδώσει τον θάνατο της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια, ζητώντας να γίνει εκταφή. Όπως τόνισε, η έκθεση που είχε κάνει ήταν σωστή με βάση τα δεδομένα που είχε λάβει από το νοσοκομείο, όπου μνημονευόταν η χημειοθεραπεία που λάμβανε η Μαλένα λόγω λευχαιμίας.Έτσι η ιατροδικαστής είχε εκτιμήσει ότι οι βλάβες στο ήπαρ ήταν αποτέλεσμα των φαρμάκων που λάμβανε το μικρό κορίτσι.

Ωστόσο, τα δεδομένα θα πρέπει να επανεξεταστούν όπως ανέφερε, μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέκυψαν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Όπως μετέδωσε το Mega, η Χριστίνα Τσάκωνα ζήτησε να γίνει έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί αν πίσω από τον θάνατο του παιδιού, κρύβεται εγκληματική ενέργεια. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να γίνει εκταφή της σορού του παιδιού, ώστε να ληφθούν δείγματα για νέες εξετάσεις.

H ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα προτείνει μετά την εκταφή να ληφθούν τρίχες και δείγματα μυελού των οστών για να διερευνηθεί αν ο θάνατος της Μαλένας προκλήθηκε από τοξική ουσία, όπως συνέβη με την Τζωρτζίνα. Υπενθυμίζεται πως ήδη γίνεται τοξικολογική εξέταση στα όργανα του παιδιού, στο εργαστήριο τοξικολογίας του ΑΠΘ και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια, τις επόμενες μέρες.


Ειδήσεις σήμερα:

Δύο νέοι, θύματα γιατρού: Τον είδαν για σωτήρα τους, αποδείχθηκε δήμιος

Καιρός: Βροχές σήμερα στα δυτικά και το θερμόμετρο στους 32 βαθμούς

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια αεροσκάφους που είχε χαθεί από τα ραντάρ με 22 επιβαίνοντες στο Νεπάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης