Χιλιάδες προϊόντα-μαϊμού στο Ηράκλειο - Τρεις συλλήψεις
Το συνολικό ύψος της ζημιάς σε βάρος των εταιρειών στις οποίες ανήκουν τα εμπορικά σήματα, υπολογίζεται σε πάνω από 4.000.000 ευρώ
Μάνος Τσαγκαράκης
Τρεις ημέρες κράτησαν οι ευρείες επιχειρήσεις του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την καταπολέμηση της διακίνησης «μαϊμού» προϊόντων σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, όπου βρέθηκε ακόμη και εργαστήριο για την πλαστογράφηση σημάτων γνωστών εταιρειών και συνελήφθησαν τρεις έμποροι.
Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, με ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούν οι τρεις Έλληνες επιχειρηματίες, δυο άνδρες και μια γυναίκα. Στον αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του ενός άνδρα βρέθηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πλήρη εξοπλισμό για την εντύπωση σημάτων, που αποτελείτο από έναν φορητό υπολογιστή, έναν εκτυπωτή, τρεις θερμικές πρέσες για την εντύπωση σημάτων σε καπέλα, ποτήρια και μπλούζες, τρία πλαστικοποιημένα μπλοκ με δείγματα εντυπωμάτων και απομιμητικά προϊόντα. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, κατασχέθηκε και ένα πιστόλι με φυσίγγια στον γεμιστήρα του που εστάλη για βαλλιστική εξέταση και αντιμετωπίζει πρόσθετη κατηγορία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, κατασχέθηκαν συνολικά 22.647 "μαϊμού" προϊόντα, κυρίως υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια και άλλα είδη, που έφεραν πλαστά σήματα όμοια με αυτά επωνύμων εταιρειών. Το συνολικό ύψος της ζημιάς σε βάρος των εταιρειών στις οποίες ανήκουν τα εμπορικά σήματα, υπολογίζεται σε πάνω από 4.000.000 ευρώ!
Σε βάρος των δραστών που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και ενός ακόμη Έλληνα που δεν εντοπίστηκε, σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη, ενώ το κλιμάκιο της ΔΙ.Μ.Ε.Α. τους επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 170.750 ευρώ.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.