Μπιλ Γκέιτς: Στην Αθήνα ο Αμερικανός μεγιστάνας - Θα κάνει διακοπές σε ελληνικά νησιά

Μπιλ Γκέιτς: Στην Αθήνα ο Αμερικανός μεγιστάνας - Θα κάνει διακοπές σε ελληνικά νησιά

Ο ιδρυτής της Microsoft μένει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» - Προηγουμένως βρισκόταν στην Ισπανία, όπου συναντήθηκε με τον Πέδρο Σάντσεθ

bill-gates5435
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft έφτασε στην Αθήνα  έφτασε με ένα learjet στον VIP τομέα του αεροδρομίου, προερχόμενος από τη Μαδρίτη.

Μπιλ Γκέιτς: Έφτασε στην Αθήνα ο Αμερικανός μεγιστάνας - Θα κάνει διακοπές σε ελληνικά νησιά



Μπιλ Γκέιτς: Έφτασε στην Αθήνα ο Αμερικανός μεγιστάνας


Κλείσιμο
Ο Αμερικανός μεγιστάνας μάλιστα συναντήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Μπιλ Γκέιτς θα διαμείνει στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια», στο κέντρο της Αθήνας, ενώ, όπως αναφέρουν σχετικές πηγές, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί και μερικά από τα ελληνικά νησιά.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς έρχεται στην Ελλάδα, ενώ «τρέχει» και μια μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, συνολικού ύψους σε βάθος δεκαετίας ενός δισ. ευρώ.

Θα δημιουργηθούν τρία κέντρα δεδομένων στα Σπάτα, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο της Αττικής, ανοίγοντας πάνω από 300 θέσεις εργασίας.
bill-gates__1_
bill-gates__2_

Gates

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΔΣ της Microsoft στο Νταβός

Στο μεταξύ, λίγες μόνον ώρες πριν φτάσει ο Μπιλ Γκέιτς στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νταβός με  πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, τον πρόεδρο της εταιρείας Brad Smith, καθώς και τον Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Matt Brittin, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους αξιωματούχους της Microsoft, σημειώθηκε η σημαντική πρόοδος στην ψηφιοποίηση του κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία.

«Αυτό που ήθελα να πω, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι ότι όλα όσα κάνετε εσείς και η κυβέρνησή σας, και η πρόοδος που επιτυγχάνετε όσον αφορά την οικοδόμηση δυνατοτήτων, είναι φανταστικό να το βλέπει κανείς. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε αυτή την κλίμακα», δήλωσε στην αρχή της συνάντησης ο κ. Nadella.

«Από τη δική μας πλευρά, αυτό που με ενθουσιάζει είναι η δυνατότητα να είμαστε ένα μικρό μέρος της αναπτυξιακής σας διαδρομής ως χώρας. Ενδιαφερόμαστε πολύ να συνεργαστούμε με μία χώρα που δίνει προτεραιότητα στην προσπάθεια οικοδόμησης δυνατοτήτων σε αυτό το επίπεδο» πρόσθεσε.

«Αν ρωτήσετε τους Έλληνες σήμερα ποια είναι η πιο πετυχημένη μεταρρύθμιση που έχει υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση, το 80% θα σας πει: ο ψηφιακός τομέας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

mitsotakis_microsoft2
Ο πρωθυπουργός με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella και με τον πρόεδρο της εταιρείας Brad Smith


«Η δυνατότητα να επικοινωνείς με το κράτος από το κινητό σου τηλέφωνο είναι μία επανάσταση στην Ελλάδα. Και, ασφαλώς, έχουμε αγγίξει μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά τι μπορούμε να κάνουμε», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα ήταν πρωτεργάτης του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ και οργάνωσε μία πλήρως ψηφιακή εμβολιαστική εκστρατεία.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόοδος στην υλοποίηση της επένδυσης της Microsoft για τη δημιουργία κόμβου με τρία data centres στην Αττική.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Nadella και τον κ. Smith τη ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην Ελλάδα, τη δυναμική νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και το σύνθετο στρατηγικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό και η συνδεσιμότητα με την ευρύτερη περιοχή.



Ειδήσεις σήμερα:

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Ελεύθερος με εγγύηση 2.000 ευρώ και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα 2 φορές το μήνα ο Στηβ Μιλάτος

Μεγάλη έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας - Ένας τραυματίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης