Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι φοιτητές μετά τα σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι φοιτητές μετά τα σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ

Συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία χιλιάδων ατόμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με συνθήματα υπέρ του ασύλου - Εξιτήριο, αφού του έγιναν εξετάσεις, πήρε ο φοιτητής που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια

thessaloniki-foitites-5
Πορεία διαμαρτυρίας, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μέλη συλλογικοτήτων, φοιτητικών παρατάξεων και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία της Καμάρας και πριν από λίγο ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κεντρικό τους σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό».

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τονίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται μόνιμα στους χώρους του πανεπιστημίου και υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί επιτέθηκαν αναίτια το μεσημέρι της Πέμπτης σε φοιτητές, με αποτέλεσμα ένας 20χρονος να τραυματιστεί και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

«Για ακόμη μία φορά βλέπουμε πως με πρόσχημα την κατασκευή βιβλιοθήκης ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να κανονικοποιήσει την παρουσία των μπάτσων στο πανεπιστήμιο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν εξαγγελίες για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Οι μπάτσοι έρχονται στα πανεπιστήμια τόσο για να καταστείλουν κάθε μορφή αντίστασης στο βάθεμα της κυριαρχίας, όσο και να περιφρουρήσουν την συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα στο πανεπιστήμιο», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ένα από τα σχετικά καλέσματα για τη σημερινή συγκέντρωση.

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι φοιτητές μετά τα σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ




thessaloniki-foitites-1


thessaloniki-foitites-2
Κλείσιμο

thessaloniki-foitites-4

thessaloniki-foitites-3

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση του νοσοκομείου Ιπποκράτειο, ο νεαρός μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου όπου και εξετάστηκε από ΩΡΛ. Ο ΩΡΛ του έκανε συρραφή του τραύματος που είχε στο αυτί ενώ υποβλήθηκε και σε ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.

Στη συνέχεια εξετάστηκε από οδοντίατρο ο οποίος δεν διαπίστωσε παθολογικό εύρημα. Ωστόσο συστάθηκε στον 20χρονο να υποβληθεί προληπτικά σε πανοραμική ακτινογραφία καθώς και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το ΓΝ. Παπανικολάου. Επίσης ο νεαρός άνδρας εξετάστηκε από νευροχειρουργούς ενώ υποβλήθηκε και σε σε αξονική εγκεφάλου. Η αξονική ήταν καθαρή, πήρε εξιτήριο ενώ του χορηγήθηκε αντιβίωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Η ΕΛΑΣ για τον 6χρονο Ράινερ: Απήχθη Κυριακή, έφυγε από την Ελλάδα την Τετάρτη

«Βεντάλιες» στην Ισπανία, «κόφτες» στα κλιματιστικά στην Ιταλία - Έρχεται σχέδιο για την ενέργεια και στην Ελλάδα

Για τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορείται ο Κέβιν Σπέισι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης