Δίκη Λιγνάδη: Θρίλερ με τον 3ο μηνυτή – Να καταθέσει η δημοσιογράφος στην οποία μίλησε, θα ζητήσει ο Κούγιας

Δίκη Λιγνάδη: Θρίλερ με τον 3ο μηνυτή – Να καταθέσει η δημοσιογράφος στην οποία μίλησε, θα ζητήσει ο Κούγιας

Ο μηνυτής μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τους λόγους για τους οποίους δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά την απόφαση της έδρας για βίαιη προσαγωγή του

lignadis_2
Στον απόηχο της μη εμφάνισης στο ακροατήριο του τρίτου άνδρα που μήνυσε το Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Ο συγκεκριμένος μηνυτής, παρά την απόφαση της έδρας για βίαιη προσαγωγή του, δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει όσα έχει υποστηρίξει για το Δημήτρη Λιγνάδη στην ανάκριση. Μίλησε, όμως, σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης του στις δικαστικές αρχές, διέρρευσαν τα στοιχεία του. Ανέφερε ακόμη ότι δέχεται απειλές και ότι αναγκάστηκε να μετακομίσει εκτός Αθηνών.

«Μέσα σε 48 ώρες είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία όπως το τηλέφωνο μου και η διεύθυνση κατοικίας μου, με αποτέλεσμα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, δολιοφθορές στο όχημα μου, καθώς και μία επίθεση από άγνωστο σε εμένα άτομο, πιθανώς αλλοδαπό που για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ με σιγουριά να πω ότι επρόκειτο για εντεταλμένο άτομο από την πλευρά του κατηγορούμενου ή τυχαίο συμβάν», είπε ο συγκεκριμένος μηνυτής του Δ. Λιγνάδη.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην απόφαση του δικαστηρίου να μην παρίσταται ο δικηγόρος του στη δίκη προς παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. «Σε κάθε περίπτωση, θα ζητήσω μέσω του συνηγόρου μου να γίνει η κατάθεση μου κεκλεισμένων των θυρών ή μέσω τηλεδιάσκεψης εάν αυτό είναι εφικτό» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ακόμη ότι νοσεί από κορωνοϊό και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Η εμφάνιση του συγκεκριμένου μάρτυρα σε τηλεοπτικό σταθμό και όχι στο ακροατήριο, δεν έμεινε αναπάντητη από τον Αλέξη Κούγια συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας, αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας προτίθεται να ζητήσει να καταθέσει στη δίκη η δημοσιογράφος στην οποία μίλησε ο καταγγέλλων. «Τονίζουμε ότι τόσο ο κ. Λιγνάδης όσο και εμείς ως πληρεξούσιοί του αμφισβητούμε, μετά τα όσα έχουν συμβεί με το συγκεκριμένο πρόσωπο και το δικηγόρο του, ότι αυτός είναι που έκανε την καταγγελία εις βάρος του κου Λιγνάδη, γιατί, αν ήταν αυτός, για ποιο λόγο δεν έκανε αυτή την εμφάνιση μέσω του δικηγόρου του; Εκτός αν ο δικηγόρος του δεν τον εκπροσωπούσε πράγματι», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας. Προσθέτει δε πως θα ζητήσει την κατεπείγουσα κλήση ως μάρτυρα της δημοσιογράφου στην οποία ο καταγγέλλων μίλησε, «για να αποκαλύψει με ποιο τηλέφωνο επικοινώνησε μαζί της το συγκεκριμένο πρόσωπο, γιατί αυτή δεν του έκανε ούτε μία ερώτηση, και το κυριότερο τι στοιχεία έχει, ώστε να αποδείξει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο που της τηλεφώνησε ή του τηλεφώνησε αυτή, είναι ο καταγγέλλων».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σήμερα στο ακροατήριο αναμένεται να συνεχιστεί η εξέταση από τους συνηγόρους του τέταρτου άνδρα, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο, βιάσθηκε από τον σκηνοθέτη ενώ ήταν ανήλικος και συγκεκριμένα 17 ετών.



Ειδήσεις σήμερα:

Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα, βροχές στα κεντρικά και βόρεια - Μίνι καύσωνας από αύριο

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι το YouTube «κατέβασε» το κανάλι της Σεμίνας Διγενή

MasterChef: Ο παίκτης που αποχώρησε και η τελική πεντάδα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης