Καιρός σήμερα: Καταιγίδες από το απόγευμα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, στα «ύψη» ο υδράργυρος

Καιρός σήμερα: Καταιγίδες από το απόγευμα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, στα «ύψη» ο υδράργυρος

Έως και 28 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας

kairossimera-kairostora-kairosdeutera-themokrasies-zesti
Η εβδομάδα ξεκινά με καλοκαιρινή διάθεση, καθώς η θερμοκρασία θα ανεβαίνει καθημερινά, κάνοντας τη ζέστη αισθητή σε όλη τη χώρα, αλλά υποφερτή.

Ο καιρός σήμερα προβλέπεται   γενικά αίθριος και σήμερα Δευτέρα 23/5, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες  στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα για τις περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης, έως τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ προς τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν σταδιακά νεφώσεις και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ορεινά τμήματα και έως τις απογευματινές ώρες και σε πεδινά τμήματα. Τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα κάποιες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες να σημειωθούν και σε τμήματα του Βορείου Αιγαίου και τα βόρεια της Ανατολικής Στερεάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Θράκη είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους, καθώς και από πρόσκαιρη σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

Βίντεο καιρού: Μυρίζει καλοκαίρι από σήμερα, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν 



Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 3ώρου στη χώρα μας για το χρονικό διάστημα μεταξύ 12:00-15:00 (Γράφημα 1) , 15:00-18:00 (Γράφημα 2) και 18:00-21:00 (Γράφημα 3) για σήμερα Δευτέρα 23/5. Με μαύρες κουκκίδες σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί μικρό χαλάζι (<2 cm) και με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλο χαλάζι (> 2 cm).

kairossimera-kairosdeutera-kairostora
Κλείσιμο


Αθροιστικός υετός 3ώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 15:00-18:00 για σήμερα Δευτέρα 23/5. Με μαύρες κουκκίδες σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί μικρό χαλάζι (<2 cm) και με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλο χαλάζι (> 2 cm).


kairostora-kairossimera-xartismeteo-KAIROS-XALAZI


KAIROS-METEO_KAIROSSIMERA-KAIROSDEUTERA


Αθροιστικός υετός 3ώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 18:00-21:00 για σήμερα Δευτέρα 23/5. Με μαύρες κουκκίδες σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί μικρό χαλάζι (<2 cm) και με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλο χαλάζι (> 2 cm).

Οι θερμοκρασίες σήμερα στην Αθήνα  - Δείτε χάρτη

kairosathina-kairos-thermokrasies
 

Ειδήσεις σήμερα:

Επιπλέον παροχές για όσους επιλέξουν «προσωπικό γιατρό»

Θρίλερ με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία – Όρος η εδαφική ακεραιότητα λέει ο Ζελένσκι

Βροχές στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια σήμερα - Έρχεται «μίνι» καύσωνας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης