Μύκονος: Εκτεταμένοι έλεγχοι σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα μετά το επεισόδιο για τις παράνομες σωληνώσεις

Μύκονος: Εκτεταμένοι έλεγχοι σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα μετά το επεισόδιο για τις παράνομες σωληνώσεις

Το επεισόδιο σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν υπάλληλοι της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Μυκόνου, επιχείρησαν να ξηλωσουν παράνομες σωληνώσεις με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση από τον ίδιο τον ξενοδόχο

solines_1
Εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν απο τους αρμόδιους επιθεωρητές σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στη περιοχή Κόρφος της Μυκόνου, μετά από το επεισόδιο που σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, όταν υπάλληλοι της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Μυκόνου, επιχείρησαν να ξηλωσουν παράνομες σωληνώσεις με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση από τον ίδιο τον ξενοδόχο.

Στους έλεγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε οτι στο τοιχίο του δρόμου που διέρχεται μπροστά από τη μονάδα, στην πλευρά της θάλασσας, καταλήγουν σωληνώσεις προερχόμενες από τη μονάδα κατά δήλωση. Οι σωληνώσεις διέρχονται κάτω από το δρόμο. Ορισμένες από αυτές (3) ήταν για τη μεταφορά θαλάσσιου νερού από και προς τη δραστηριότητα (αυτές με τη μικρότερη διατομή) και κατέληγαν μεσώ επέκτασης στο χώρο άντλησης νερού για αφαλάτωση του Δήμου Μύκονου που βρίσκεται λίγο πιο δίπλα. Οι επεκτάσεις έχουν αποξηλωθεί και υπάρχουν απομεινάρια πλαστικών σωλήνων. Οι καταλήξεις στον τοίχο είχαν σφραγιστεί.

Πώς γινόταν αλλοίωση του PH του νερού από τις παράνομες σωληνώσεις


Από τις υπόλοιπες 7 σωληνώσεις μεγαλύτερης διατομής που καταλήγουν σε διάφορα σημεία, οι 4 ήταν σφραγισμένες και οι 3 δεν ήταν. Υγρά έτρεχαν από τις τρεις (οι δυο ήταν σφραγισμένες και η μια μη σφραγισμένη). Δεν παρατητήθηκαν οσμές χαρακτηριστικές λυμάτων, ενώ ελήφθησαν δυο δείγματα.

Ο περιβαλλοντικός έλεγχος συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 18 Μαΐου, καθώς ελήφθησαν δυο επιπλέον δείγματα υγρών από τις ίδιες θέσεις, προκείμενου να εξεταστούν σε χημείο. Ζητήθηκαν διευκρινίσεις και στοιχεία, κάποια από τα οποία θα προσκομιστούν. Επιπλέον, συντάχθηκε και επιδόθηκε έκθεση αυτοψίας προκείμενου να εκκινήσει η διαδικασία που προβλέπεται από το Νέο Μοντέλο Ενεργειών Συμμόρφωσης. Στοιχειά και ενημερώσεις θα ζητηθούν και από άλλες υπηρεσίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Στον Εισαγγελέα ο 47χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της 38χρονης Κινέζας στα Βίλια

Θρίλερ με τα περιστατικά bullying στο σχολείο του Μάκη - Σήμερα καταθέτει η μητέρα του

Πυροβολισμοί σε τελετή αποφοίτησης στο Τενεσί: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης