Σχολεία: Ποιες απουσίες μαθητών θα σβηστούν

Σχολεία: Ποιες απουσίες μαθητών θα σβηστούν

Αφορά στις απουσίες που έγιναν για λόγους ανώτερης βίας 

exetaseis_mathites_m
Νέα εγκύκλιος εστάλη από το υπουργείο Παιδείας για τις απουσίες των μαθητών στα σχολεία, καθορίζοντας ποιες μπορεί να ακυρωθούν.

Αφορά στις απουσίες που έγιναν για λόγους ανώτερης βίας από τα σχολεία (πχ ορισμένες διαπιστωμένες επίσημα ασθένειες, στενές επαφές νοσούντων με κορωνοϊό, κλπ).

Η εγκύκλιος αναφέρει πώς «απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας ή σχολικές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την εποπτεία και έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. π.χ. συμμετοχή σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2021-22».

Αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου στάθηκε ο αυξημένος αριθμός απουσιών που έχουν συγκεντρώσει μαθητές και θεωρείται απαγορευτικός για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης ως «επαρκής».

Σημειώνεται ότι ανάλογη εγκύκλιος είχε εκδοθεί και τον Ιανουάριο, σχετικά με την τηλεκπαίδευση, τότε λόγω της κακοκαιρίας. Είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως π.χ. διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία, αγνοείται άνδρας στην Εύβοια - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα

Το «ελληνοαμερικανικό ειδύλλιο» κακά μαντάτα για την Άγκυρα

Ουκρανία: Μέχρι τέλους η εισβολή διαμηνύει η Μόσχα – Τουρκικό μπλόκο στο ΝΑΤΟ για Φινλανδία και Σουηδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης