Συνελήφθη στην Αθήνα ο πρώην δήμαρχος Βουκουρεστίου - Εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη στην Αθήνα ο πρώην δήμαρχος Βουκουρεστίου - Εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης

Πριν από λίγες ημέρες, το Εφετείο του Βουκουρεστίου είχε ανακοινώσει την καταδική του σε φυλάκιση 10 ετών και οκτώ μηνών

w_52193400
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο πρώην δήμαρχος του Βουκουρεστιου, Σορίν Οπρέσκου, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρημάτος.

Ο 71χρονος, που είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα και κρυβόταν στην περιοχή της Γλυφαδας, ύστερα απο έρευνες της Ασφάλειας, εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βαρος του 71χρονου αλλοδαπού, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ρουμανικών Αρχών για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρημάτος.

Την περασμένη Παρασκευή, το Εφετείο του Βουκουρεστίου ανακοίνωσε την καταδική του σε φυλάκιση 10 ετών και οκτώ μηνών.

Όταν πήγαν να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης, οι αστυνομικοί δεν τον εντόπισαν στο σπίτι του. Φέρεται να εγκατέλειψε τη χώρα δύο εβδομάδες πριν από την καταδίκη του.

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν ο Σορίν Οπρέσκου κατηγορήθηκε πως έλαβε το ποσό των 25.000 ευρώ από τον πρώην διευθυντή της Διοίκησης Κοιμητηρίων του Βουκουρεστίου.

Κλείσιμο
Στις έρευνες που έγιναν τότε στο σπίτι του, εκτός από τις 25.000 ευρώ, εντοπίστηκαν χρηματικά ποσά, τα οποία ο πρώην δήμαρχος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ενώπιον των ανακριτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοκτονία 14χρονου: Έρευνες για το αν κατέγραψε το τέλος του στο κινητό - Ανησυχία για τα διαδικτυακά «παιχνίδια» θανάτου


Ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Ο νέος ρόλος της Ελλάδας και η Τουρκία


Σάτυρος ντράμερ: Τη μία μέρα δικάζεται, την άλλη απολογείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης