Τραγωδία με νεκρό 7χρονο στη Θεσσαλονίκη: Πήγε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

Τραγωδία με νεκρό 7χρονο στη Θεσσαλονίκη: Πήγε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

«Το παιδί προσήλθε με υψηλό πυρετό και σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση δύο ώρες πριν καταλήξει» λέει στο protothema.gr, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ιπποκράτειο

ippokrateio_thess_art
Μια ακόμα τραγωδία σημειώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη με ένα 7χρονο παιδί να χάνει τη ζωή του.

Το αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο χθες το μεσημέρι, με τους γιατρούς να δίνουν «μάχη» για να το κρατήσουν στη ζωή. χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρνουν.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ιπποκράτειο, Γιώργος Δόντσιος, το επτάχρονο παιδί προσήλθε το πρωί της Τρίτης στα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής, με υψηλό πυρετό και σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση.

«Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους παιδιάτρους και τους παιδοεντατικολόγους του νοσοκομείου, έριξε κορεσμό, αιματοκρίτη και, τελικά, μετά από περίπου δυόμιση ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή», τόνισε.

Βίντεο με τη δήλωση:

Γιώργος Δόντσιος δηλώσεις για τον θάνατο του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη


Όπως σημείωσε ο κ. Δόντσιος, έχει διαταχθεί νεκροψία - νεκροτομή και η ιατροδικαστική έκθεση είναι αυτή που θα ρίξει «φως» στα αίτια θανάτου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μεταξύ των συμπτωμάτων που είχε εκδηλώσει το επτάχρονο παιδί ήταν και οι έντονοι πόνοι στην κοιλιακή χώρα.

Μυστήριο με τον θάνατο 3χρονου κοριτσιού

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ακόμη ένα τρίχρονο κοριτσάκι «έφυγε» από τη ζωή, από αίτια που ακόμα διερευνώνται,  στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το κοριτσάκι, είχε εισαχθεί αρχικά την Μεγάλη Τρίτη  στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στις 30 Απριλίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο, όπου και τελικά μέσα σε 2,5 ώρες κατέληξε.

Το κοριτσάκι είχε πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο και πονούσε το χέρι του. Το βράδυ ανέβασε πυρετό και στις 19 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου. Μέχρι και τις 30 Απριλίου οπότε και κατέληξε στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου δεν είχε βγει διάγνωση.

Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας - Τριανδρίας. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα, σύμφωνα με το thestival, τις περισσότερες ημέρες είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του παιδιού ειδικευόμενοι γιατροί.

Ερωτήματα από τον θάνατο 12χρονης που πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στην Πάτρα

Ερωτήματα προκαλεί και ο απρόοπτος θάνατο της 12χρονης Σωτηρίας Μουρελάτου από την Πάτρα, η οποία έσβησε ξαφνικά στον ύπνο της στις 5 Μαΐου.

Κανείς, ακόμα, δεν μπορεί να πιστέψει ότι το 12χρονο κορίτσι έφυγε από την ζωή τόσο νωρίς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη, όταν η μικρή Σωτηρία κοιμήθηκε για βράδυ μαζί με την μητέρα της καθώς ο πατέρας της οικογένειας έλειπε στην εργασία του στην Ζάκυνθο.

Η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού, κυρία Ανθούλα, σύμφωνα με την ίδια, ξύπνησε τα ξημερώματα καθώς είδε πως κάτι συμβαίνει με το παιδί καθώς την άκουσε να βαριανασαίνει και να κάνει έναν δυνατό βρόγχο και μετά να μην ξυπνάει.

sotiria12


Αμέσως και χωρίς να χάσει λεπτό κάλεσε το ΕΚΑΒ να έρθει γρήγορα στο σπίτι προκειμένου να βοηθήσει την 12χρονη μοναχοκόρης της. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου έφτασε γρήγορα στο σπίτι της οικογένειας της οδού Μόρνου και αμέσως προχώρησε σε προσπάθειες ανάνηψης και ΚΑΡΠΑ ενώ στη συνέχεια την διασωλήνωσαν στην κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και την μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Με το που έφτασαν στο Νοσοκομείο, οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίστηκαν από το έμπειρο προσωπικό με τους γιατρούς να δίνουν τιτάνια μάχη για να επαναφέρουν την 12χρονη στη ζωή. Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί πως οι προσπάθειες ανάνηψης διήρκησαν σχεδόν 1,5 ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την 12χρονη να καταλήγει τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 5 Μαΐου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αλβέρτος του Μονακό «πληρώνει τη Σαρλίν 12 εκατ. ευρώ τον χρόνο» για να εκπληρώνει τα βασιλικά της καθήκοντα

Κούγιας για Μονεμβασιά: H αλλόκοτη συμπεριφορά του 52χρονου λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο

«Βροχή» οι καταγγελίες για «μαϊμού» διαιτολόγους που εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης