Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Η κόρη μου ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί, μας είπε ότι τη βίαζε, την απειλούσε και την χτυπούσε»

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Η κόρη μου ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί, μας είπε ότι τη βίαζε, την απειλούσε και την χτυπούσε»

Οι γονείς της 21χρονης Αμαλίας κατέθεσαν στη δίκη του προπονητή - Στην κατάθεσή της η μητέρα του θυματος περιέγραψε την κατάσταση της κόρης της μετά την αποκάλυψη της τελευταίας ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα -«Έφυγε η Γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα» τα λόγια του πατέρα Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη

istioploia
«Έμαθα για τη δράση του από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου στο κινητό του πατέρα της. Η κόρη μου ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν ''είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς''». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε σήμερα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η μητέρα της 21χρονης Αμαλίας την κατάσταση της κόρης της μετά την αποκάλυψή της ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον 39χρονο σήμερα προπονητή της στην ιστιοπλοΐα.

Η μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την έδρα για το περιεχόμενο της κατάθεσής της ενώ ερωτήσεις θέλησε να της υποβάλλει και ο ίδιος ο προπονητής, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια. «Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος» απάντησε στον κατηγορούμενο η μητέρα του κοριτσιού λέγοντας του ότι κατέστρεψε το παιδί της. Στο δικαστήριο κατέθεσε στη συνέχεια ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος ανέφερε πως από την στιγμή που έμαθε πως η κόρη του έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης έχει χάσει τον ύπνο του.

istioploia2


Το ηχογραφημένο μήνυμα

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η μητέρα της 21χρονης Αμαλίας, ανέφερε πως έμαθε τι είχε συμβεί στην κόρη της μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος που άφησε εκείνη στο κινητό του πατέρα της. «Όταν άκουσα αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, έγινα χίλια κομμάτια και σκεφτόμουν τι θα κάνω εγώ και ο άνδρας μου. Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δε της δείξαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει. Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε, που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με άνδρα μου. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά κατάλαβα στη συνέχεια» είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η μάρτυρας για να αναφερθεί στη συνέχεια στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Ωροπού, όπου εργάζονταν ως προπονητής.

«Η συμπεριφορά απέναντι σε όλα τα παιδιά ήταν ίδια. Τον εμπιστευόσασταν με τυφλά μάτια όλοι. Έδειξε ότι ήθελε να είναι κοντά στα παιδιά, σαν φίλος. Εκείνη την περίοδο ο όμιλος ήταν σαν οικογένεια. Βέβαια μερικές φορές, ξεπερνούσε και το όριο. Του έλεγα ''μην παλιμπαιδίζεις, αυτά είναι παιδιά''. Από την άλλη, αρκετές φορές τον είχα ακούσει απότομο. Κάποια στιγμή που μίλησε στην κόρη μου για τα κιλά της, του το είπα» κατέθεσε ακόμη η μάρτυρας επισημαίνοντας πως διατηρούσε μέχρι και την στιγμή της αποκάλυψης της κόρης της φιλικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο.

Κλείσιμο
Η ίδια, όπως κατέθεσε σήμερα, είχε παρατηρήσει ότι εκείνη την περίοδο η κόρη της είχε σημειώσει μια πτώση στην απόδοσή της στο σχολείο, ενώ είχε διαπιστώσει κάποιους μώλωπες στο σώμα της. Όταν μάλιστα την ρώτησε για αυτούς τους μώλωπες εκείνη της είπε πως ήταν από το σκάφος και την πίστεψε χωρίς να δώσει σημασία. «Ήταν ένα παιδί σε μόνιμο άγχος, ανησυχούσε για εμάς, κοιμόμουν μαζί της συχνά διότι είχε εφιάλτες», ανέφερε ακόμη η μάρτυρας περιγράφοντας την ψυχολογία της κόρης της την επίμαχη περίοδο.

Στη συνέχεια τέθηκε σειρά ερωτήσεων στη μάρτυρα για το γεγονός ότι αποκαλούσε στην κατάθεση της τον κατηγορούμενο με το μικρό του όνομα.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό στο παιδί σας είναι ο Τ…;

Μάρτυρας: Είναι δυνατόν να με ρωτάτε κάτι τέτοιο; Αυτός ο άνθρωπος είναι η αιτία που έχει διαλυθεί σπίτι μου.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που φέρεται να σας έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό είναι ακόμα ο Τ…;

Μάρτυρας: Πάντα Τ… τον έλεγα, δεν τον έλεγα με το επώνυμο

Εισαγγελέας: Ήταν κοντά σας;

Μάρτυρας: Ναι ήταν προπονητής και φίλος. Είχε προτείνει όταν γεννήθηκε τρίτο μας παιδί να το βαπτίσει.

Ερωτήσεις όμως δέχθηκε η μάρτυρας και για τις καταθέσεις μαρτύρων στην υπόθεση που υποστήριξαν ότι η κόρη της διατηρούσε σχέσεις με τον προπονητή της.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν η ουρά του, επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω. Γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας: Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Ήθελαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας: Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μάρτυρας: Από ζήλια.

Εισαγγελέας: Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο, δεν είχανε σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της».

Μάρτυρας: Είναι δυνατόν στον Αφγανιστάν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας: Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μάρτυρας: Ποτέ.

Εισαγγελέας: Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε;

Μάρτυρας: Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε ποτέ μόνη της μαζί του πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

«Κτήνος»

Μάλιστα στην μητέρα της κοπέλας θέλησε να υποβάλει ερώτηση και ο κατηγορούμενος, κάτι που προκάλεσε το ξέσπασμά της.

Κατηγορούμενος: Θέλω να με κοιτάει

Μητέρα: Αμετανόητος

Κατηγορούμενος: Κοίτα με

Μητέρα: Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα

Κατηγορούμενος: Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη

Μητέρα: Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος.

Κατηγορούμενος: Όταν σε πήρα τηλέφωνο, για πολλοστή φορά που βγήκα με την Αμαλία…

Μητέρα : Δεν ντρέπεσαι που τα λες αυτά, ντροπή σου, βίασες το παιδί μου, ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί.

«Έχασα τον ύπνο μου»

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πατέρας της Αμαλίας, ο οποίος συνεργαζόταν στενά με τον κατηγορούμενο λόγω της ιδιότητας του ως εφόρου του ιστιοπλοϊκού ομίλου. «Έφυγε η Γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έκτισα το όνειρο του. Ήταν προπονητής παίδων μέχρι 13 ετών. Τι παραπάνω σχέσεις να σκεφτείς από ένα προπονητή που έχεις σαν οικογένεια;» ανέφερε ο πατέρας της καταγγέλλουσας και στην συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα.

Πρόεδρος: Από το 2010 μέχρι το 2012 η κόρη σας, είχε τακτική επαφή με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ναι

Πρόεδρος: Υπήρχε μεταβολή στην συμπεριφορά της;

Μάρτυρας : Καμία. Ένα κλειστό μαζεμένο κορίτσι. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει.

Πρόεδρος: Πως ένιωθε όταν πήγαινε στα μαθήματα;

Μάρτυρας: Το ξεκινήσαμε μαζί γιατί πηγαίναμε μαζί για ψάρεμα. Την αγαπούσε την θάλασσα και πήγαινε χαρούμενη στην ιστιοπλοΐα.

Πρόεδρος: Πέρα από τα μαθήματα υπήρχε άλλη επικοινωνία με τον κατηγορούμενο; Μηνύματα;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Κοινωνικές επαφές με τον κατηγορούμενο είχατε;

Μάρτυρες: Θέλοντας και μη είχαμε γίνει φίλοι. Το όνειρο του δικό του ήθελα εγώ να φτιάξω και έτσι δεθήκαμε πιο πολύ.

Πρόεδρος: Πως είδατε τη συμπεριφορά του;

Μάρτυρες: Για την ηλικία του είχε τις παραξενιές του, τον έπιανα και του έλεγα να μη φωνάζει στα παιδιά, είχε τα ΟΥΚ μέσα του… Εγώ ήμουν δίπλα του. Σε αποστολές. Ήμουν ό μόνος σε όλη την Ελλάδα που έβαζε υπογραφή του στις αποστολές.

Πρόεδρος: Είχατε παρατηρήσει μία ιδιαίτερη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη σας;

Μάρτυρας: Παιδάκια ήταν. Όλα τα είχε αγκαλιά του. Τα φίλαγε, τα έβαζε στα πόδια του. Ήμασταν σαν οικογένεια. Η συμπεριφορά του ήταν ίδια.

Πρόεδρος: Τι ξεπέρασε τα όρια; Τι σας σόκαρε στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας: Όταν έμαθα από την ηχογράφηση που έκανε το παιδί μας. Στο κινητό μου.

Πρόεδρος: Πόσα λεπτά μίλησε η κόρη σας;

Μάρτυρας: Τι να σας πω, δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Άκουσα τα χειρότερα. Έλεγε ο Τ… δεν είναι αυτός που νομίζετε. Με βιάζει, με κακοποιεί και με απειλεί για τη ζωή σας και τη δική σας.

Εισαγγελέας: Οι μητέρες των άλλων παιδιών που καταθέτουν όσα καταθέτουν γιατί τα λένε;

Μάρτυρας: Ήρθαν και κατέθεσαν για τη ζήλια που είχαν με την Αμαλία. Που πήρε παγκόσμιο… Που από την καταστροφή του αυτό το παιδί, κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους. Το έζησα σαν έφορος όλα αυτά τα χρόνια…

Εισαγγελέας: Γιατί οι άνθρωποι του ομίλου εφόσον η Αμαλία, δεν είχε διακριθεί ακόμα τον Δεκέμβριο του 2013 όταν τους είπατε τι είχε συμβεί στο παιδί σας, δε σας στήριξε κανείς;

Μάρτυρας: Από το φόβο και την ανευθυνότητα τους.

Εισαγγελέας: Τι είχανε να φοβηθούν;

Μάρτυρας: Αυτή την αίγλη που είχαν πάρει από όμιλο που τους γνώριζαν όλοι…

Εισαγγελέας: Ήσασταν αγαπητός, σας γνώριζαν και οι πέτρες και λέτε στους υπόλοιπους το παιδί μου έχει πρόβλημα και δε σας υποστηρίζει κανείς;

Μάρτυρας: Και μου έριξαν και την ευθύνη.

Εισαγγελέας: Μήπως επειδή έβλεπαν αυτά που εσείς δεν μπορούσατε;….. Μία πράξη φέρεται να έγινε εντός δωματίου στο Γαλαξίδι, ενώ ήσασταν κι εσείς…

Μάρτυρας: Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε μέρα στον ύπνο μου, που δεν μπορούσε να υποστηρίξω το παιδί μου.

Δικαστής: Δε σας έκανε εντύπωση που δεν ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας: (κλαίγοντας) Τι να σας πω ότι θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου από τότε που το έμαθα που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 12 Μαΐου.


Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανίδα τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην Πάργα αλλά αρνήθηκε να εξεταστεί

Πυροβολισμοί εναντίον φρουρών σε εκλογικό κέντρο στις Φιλιππίνες - Τρεις νεκροί

Στον εισαγγελέα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τους ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης