Αμυράς: Δεν θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιού στη Ρόδο

Αμυράς: Δεν θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιού στη Ρόδο

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι αναζητάται λύση για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού του προστατευόμενου είδους στο νησί - Τοποθετούνται περιφράξεις καθ'υπόδειξη των αγροτών

5431991
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση σχετίζεται με θανάτωση ατόμων του πληθυσμού ελαφιών Dama dama που απαντάται στη Ρόδο, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της.

Με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ροδίων, την περασμένη εβδομάδα, για σύσταση ειδικής επιτροπής με στόχο να βρεθεί νομική οδός ώστε να επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στο νησί, το ΥΠΕΝ έκανε σαφές πως δεν πρόκειται να επιτρέψει το κυνήγι του προστατευόμενου είδους.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Αμυράς ανέφερε ότι «την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ εργάζονται εντατικά, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ελαφιών, συνδυάζοντας την προστασία του εμβληματικού είδους του ελαφιού της Ρόδου, της αγροτικής παραγωγής, των οικοσυστημάτων αλλά και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων».

Όπως έγινε γνωστό, ήδη ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες των υπαλλήλων της διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου για την τοποθέτηση περιφράξεων καθ' υπόδειξη των αγροτών, ως προς τα πιο επιβαρυμένα από την παρουσία του υπερπληθυσμού των ελαφιών σημεία του νησιού.

Τις επόμενες ημέρες αρχίζει η υλοποίηση του έργου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) ενώ σχεδιάζεται η παροχή νερού μέσω των υφιστάμενων υδατοδεξαμενών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η κατασκευή νέων.

Τέλος, το δασαρχείο του νησιού θα συνεχίσει να εναποθέτει αδιαλείπτως τροφή στις ταΐστρες που βρίσκονται τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της Ρόδου.


Ειδήσεις σήμερα:

Κατέσχεσαν στα Φίτζι πολυτελή θαλαμηγό που φέρεται να ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη

Απίστευτο περιστατικό στη Σαγκάη: «Πέθαναν» ηλικιωμένο και τον έβαλαν σε σακούλα ενώ ήταν ζωντανός

To ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι υποστηρίζει νεοναζί στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης