Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση φοιτητών κατά της παρουσίας της αστυνομίας στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση φοιτητών κατά της παρουσίας της αστυνομίας στο ΑΠΘ

Νέα συγκέντρωση φοιτητών κατά της παρουσίας της αστυνομίας στο ΑΠΘ - Ιδιαίτερα αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών 

apth_foitites_art
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη φοιτητικών συλλόγων που αντιδρούν στην παρουσία της αστυνομίας εντός του campus, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, δεκάδες φοιτητές που συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, ζητούν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από τους χώρους του πανεπιστημίου, όπου βρίσκονται προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες που γίνονται για την μετατροπή της πρώην κατάληψης "Στέκι στο Βιολογικό" σε βιβλιοθήκη.
apth_foitites4
 

Κλείσιμο
Οι εργασίες στην πρώην κατάληψη "Στέκι στο Βιολογικό" συνεχίζονται υπό την επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων και στόχος είναι να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν.

«Οι αποφάσεις της Συγκλήτου θα γίνουν σεβαστές σε πείσμα όσων αντιδρούν και η βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα κατασκευαστεί και θα αποδοθεί κανονικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου.
apth_foitites3
 

Όπως εξήγησε ο πρύτανης, την Μεγάλη Δευτέρα «ακραία στοιχεία», στα οποία συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι φοιτητές, επιχείρησαν να σταματήσουν τα έργα για την κατασκευή της βιβλιοθήκης σε κτίριο που παλαιότερα τελούσε υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να κληθούν τα ΜΑΤ και να προκληθούν επεισόδια.

Ανέφερε, επίσης, ότι τα ίδια ακραία στοιχεία είχαν παρέμβει και παλιότερα και είχαν σταματήσει τον προηγούμενο εργολάβο. «Τώρα που ανέλαβε άλλος εργολάβος, επανήλθαν για να τον εμποδίσουν.»
apth_foitites
 

Τόνισε, πάντως, ότι τα ΜΑΤ δεν εισήλθαν στα κτίρια του ΑΠΘ παρά μόνο στον προαύλιο χώρο.

«Η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την οποία ήδη κάνουμε πράξη», σημείωσε σε ανάρτησή του χθες στα social media, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με την κατασκευή νέας βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ.

«Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σήμερα τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης στη σχολή θετικών επιστημών», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Τριάντα χρόνια φυλακή για ιερόδουλη από το Κουίνς - Νάρκωνε πελάτες για να τους ληστεύει και σκότωσε 4!

Ιάπωνας fictosexual «παντρεύτηκε» ένα ολόγραμμα και τώρα έχει προβλήματα... επικοινωνίας

Η αγορά του Twitter από τον Μασκ «βουλιάζει» την Tesla - Έχασε 126 δισ. δολάρια σε μια ημέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης